Sziasztok!

Az első tényleges bejegyzésem egy aktuális témával foglalkozik: a strand. Dagiként a strandon, dagiként bikiniben, dagiként vékonyak közt a strandon bikiniben.

Igen, igen, van pofám kétrészes fürdőruhát viselni. Őszintén szólva, szeretem ha lebarnulok, és szeretem a bőrömön érezni a vizet, így nem vagyok hajlandó senki kedvéért egyberészest húzni magamra.

Általános iskolai osztálykirándulások során a strandolás rémálom volt. Akkoriban napi szinten értek verbális támadások, és nem állt ki mellettem senki, így szinte evidens volt, hogy egy ilyen út során nem merészkedtem a víz közelébe, és úgy tettem, mintha más, ezerszer jobb elfoglaltságom lenne.

Gimnáziumra ez odáig fajult, hogy osztálykirándulásokra sem akartam elmenni, főleg ha a strandolás is a program része volt. Egyre erősödő komplexusokkal, sok tökéletes, menő lánnyal körülvéve... Nem volt épp ideális a helyzet.

Aztán egy elfogadó társaságba csöppentem bele, de még velük is nehéz volt strandolnom, hozzászoktam ahhoz, hogy nem lehet. Pedig imádom a vizet! 12 éves koromig minden nyarat a Balatonnál töltöttem.

Már jó 4-5 éve (most vagyok 21 éves, egyébként) csak bikiniben megyek strandra, a fentebb említett okok miatt, de nem egyszerű. Imádom a barátaimat, támogatnak, elfogadnak, többször ki is nyilvánították hogy egyáltalán nem zavarja őket, ahogy kinézek stb., de mégis... Vékonyak, tökéletesek, és semmi furcsa nincs benne, ha ők strandolnak. Így eléggé megszáll az a rossz érzés, hogy mennyire kilógok közülük. Kényszerképzetek arról, hogy milyen ciki is lehet nekik velem mutatkozni. Vajon mit gondol a többi ember, aki engem egy ilyen csoporttal lát?
Nekik a strand egyszerűen jó. Víz, napsütés, barátok, minden szuper. Bár én is így éreznék!

A vízben óhatatlanul előkerülnek az ökörködések, amik a vékonyak világában teljesen természetesek. Emelik egymást, eldobják a másikat a vízben, 1-1 ember a másik nyakába ül és úgy próbálják beleborítani egymást a vízbe. Ilyen kis semmiségek. Amik nekem rohadtul sokat jelentenek, jelentenének. Ilyenkor úgy érzem, hogy jobb, ha szépen eloldalgok és fekszem a vízben egyedül. Elvégre engem nem lehet elbírni, és úristen, hozzáérni valakihez, akinek a teste ennyire más, akin hurkák vannak és ekkora a kiterjedése... Az elég morbid, és meg kell tartani a három lépés távolságot.

Ami az igazán csodás, hogy mindezek ellenére próbálnak belevonni ezekbe. Emelnek ahogy tudnak, vagy az én nyakamba ülnek, és igen, vagyunk olyan idióták, hogy néha játékból próbáljuk nagy harcok árán megszerezni a labdát a másiktól...Ilyenkor a "birkózásba" ugyanúgy belevesznek. Képesek megérinteni. És ez valami isteni csodának tűnik... (Még jó, hogy ateista vagyok.)

Ám a sok támogatással együtt sem könnyű. Mikor a strandon szebbnél szebb, lapos hasú nők süttetik magukat a napon, ölbe veszik őket, nyakba veszik őket... És érzem, hogy az ilyen kis normális dolgokhoz sose leszek elég jó. Főleg, mikor konstans bámulással tudtomra adják az ilyen tökéletes népek, hogy mennyire nem vagyok odavaló, nem kéne így mutogatnom magam, és fúj.
Mikor megbámulnak, mert egy magasított derekú szoknyához rövid top van rajtam és kilátszik egy 10 centi vastag vonal a bőrömből, a hátamon lévő hurkából. A röhögések, a szemforgatás, az utánam fordulás, minden ilyen egy picit megöl belülről.

Ugyanakkor végre kezdek eljutni odáig, hogy az ilyenek rohadjanak meg. Angolul elég sok blogot olvastam a kövérség elfogadása témájában, és kezdik átcsöpögtetni belém a szikrát. Akinek nem tetszik, ne nézzen oda! 30-40 fokos melegben igenis jogom van rövid szoknyát hordani, ne adj isten topot felvenni. Senki ne mondja meg, hogy öltözzek. Elegem van a sok polkorrektnek szánt cikkből és fórum hozzászólásból, amik arra utalgatnak, hogy kövéren is lehet szépen öltözni, csak el kell takarni az előnytelen részeket, el kell takarni a hájat, a hasat, a vastag combokat stb. Pedig az a helyzet, hogy ha eltakarom magam, akkor sem leszek kisebb. Ha csúnyán néznek, akkor sem. Nem kötelező tovább mások mércéje alapján öltözködnöm, csak azért, mert szinte sértve érzik magukat a háj vagy egyéb dolgok láttán. Undorító, ha lóg a hasa valakinek? Ha a csípőgatyából kifolyik a dereka? Reng a hasa, a karja, kilátszik a combja? Sajnálom, de innentől kezdve le vagytok szarva! Ha nem tetszik, ne nézz oda. Semmi nem kötelező. Megalázni valakit azért, mert úgy néz ki, ahogy, és a legnagyobb nyári melegben nem rejti magát téli ruhákba, az nem vall szép lélekre.

Szóval, vannak kövérek. Nyáron is. A strandon is. Tegyétek túl magatokat rajta!

A bejegyzés trackback címe:

https://embracethefat.blog.hu/api/trackback/id/tr825394623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tejcsokoládé (törölt) 2013.07.07. 22:20:08

"Ám a sok támogatással együtt sem könnyű. Mikor a strandon szebbnél szebb, lapos hasú nők süttetik magukat a napon, ölbe veszik őket, nyakba veszik őket"... Azt hiszed ok maguktol olyanok? Kozejuk tartozom es elarulom nagyon (NAGYON) sok munka es onfegyelem van mogotte, hogy lapos hasam van es nem kevernek ossze a balnakkal. Adott hozza egy pajzsmirigy betegseg amitol extra modon vagyok hajlamos a hizasra, ugyhogy nekem senki e takarozzon betegseggel!
Nem kene elhizni, vagy ha mar ugy alakult, le kene fogyni. Nem nyavajogni!

2013.07.07. 22:31:23

Ha neked kellemetlen, akkor miért nem teszel ellene? Most komolyan, leírod, hogy a világ hülye mert kivet magából de másrészről pontosan felsorolod, hogy miért van ez így. Az okokkal tisztában vagy, ez az első lépés.

siskalaszlo · http://vulgarian.blog.hu 2013.07.07. 22:32:44

engem nem zavar, ha kövér emberek vannak a strandon, de ha valaki rosszul érzi magát a bőrében, akkor le kell fogyni. Nem kell enni a sok szénhidrátot. Lehet élni kenyér, tészta és édesség nélkül is. Inni meg még mindig ott a víz :)

bungics (törölt) 2013.07.07. 23:35:10

Legszívesebb csak annyit írnék, hogy áruld már el melyik strandra jársz, mert én strandon csak dagikat látok. :)
De most komolyan.
Lassan írni kezdek egy blogot, hogy a kedves dagik ugyan fogadják már el, hogy én nem kívánok közéjük tartozni. És nem azért mert "nekem könnyű, mert vékony vagyok", nem azért, mert "jó nekem, én bármit ehetek", nem azért "aki vékony volt gyereknek, annak sokkal könnyebb visszafogyni" és nem azért, mert "én jó géneket örököltem". Azért mért én vigyázok magamra és teszek azért, hogy ne legyek beteg (beteg=kövér).
Az elfogadásnak a másik oldalról is működnie kellene.
Amúgy én soha életemben nem szóltam be daginak, nem is fogok. Mindenki úgy rontja el az életét, ahogy akarja.

bungics (törölt) 2013.07.07. 23:57:30

Elolvastam az első bejegyzésedet is, meg a mostani alapján azt mondom neked, tévútra tévedtél. Hidd el jóindulatból és tiszta jó szándékkal írok neked. Leírod, hogy depressziós voltál, ebben a bejegyzésben meg, hogy mennyire nyomorúságos az életed. Nem az elfogadáson kellene dolgoznod, hanem azon, hogy változtass. Meggyőződésem, hogy az utóbbi könnyebb lenne!! A felismerésig már eljutottál, hogy így nagyon nem jó az életed, innen már egy lépés az életmódváltás. Ebben az esetben az "elfogadásban" nem hiszek, ideig-óráig működne, mert a lelked tudja, hogy olyan dolgot akarsz tudatosan elfogadni, ami ellen minden porcikád tiltakozik.
Kívánom neked, hogy egyszer éld át, hogy milyen jó az, ha a kedvesed felkap a levegőbe és pörög veled! :)

mokevar · http://copywrite.blog.hu 2013.07.08. 00:18:23

Kicsilány! Megértelek Téged, én sem vagyok egy botsáska, sőt! Viszont a többieknek igaza van. A túlsúlyon (pláne ha zavar, muszáj változtatni). Márcsak azért is, mert a túlsúly a betegségek egyik melegágya. Te még nagyon fiatal vagy, könnyebb lesz változtatni, és még rengeteg szép, levegőben dobálós év állhat előtted! Ahogy fentebb is írták, a szénhidrát szegény/mentes diéta nagyon sokat segít. A paleolit táplálkozás is jó, de nézz után a 180 g-os szénhidrát diétának. Akár mozgás nélkül is fogyahatsz vele, de jobb lenne, ha mozognál. Nagyon sokat segít, hogy kigyere/megelőzd a depressziót, szebb és boldogabb leszel tőle. Először csak lightosan, hogy legyen sikerélmény, aztán, ahogy jobban bírod, lehet növelni z adagot. Kérd meg a barátaidat, hogy menjenek el veled úszni, futni, biciklizni. Társaságban észre sem veszed és repül az idő...meg a kalóriák. Az első pár hónap nehéz az életmódváltásban, de utána már hiányozni fog a sport ellenben a kenyér/csoki és társai már nem annyira. Ja, és még valami. Az index blog nem kedves, empatikus emberek találkozóhelye, nagyon sok a troll, akik a szenteltvizet is leszedik rólad, ha ide nyilvánosan írsz. Ezzel légy tisztában, ha folytatod és ne vedd a lelkedre! Sok sikert!

Mészáros Laci 2013.07.08. 07:28:30

...az a helyzet, kedves hozzászólók, hogy a depresszió egyik tünete, hogy nincs belső energiája az embernek a változtatáshoz. Ahhoz sem, hogy összeszedje magát. Az alacsony szerotonin-szint ezzel jár.

A talpraálláshoz fontos az elfogadó környezet. A "fogyj le" nem elfogadó, nem együttérző, nem kedves, nem szeretetteljes és még csak nem is őszinte.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2013.07.08. 08:20:36

How to have a beach body:
1. Have a body.
2. Go to the beach.

A posztolonak igaza van, akinek nem tetszik, annak maximalisan tiszteletben van tartva a velemenye, aki viszont nyavalyog es beszol, az magasrol le van pottyantva :)
Egyebkent nem lattam a posztban, hogy a blogger kert volna eletmod- es dietatippeket... ha o az elete ezen szakaszaban nem a fogyast prioritalja, az az o dolga. Majd lefogy maskor. Vagy nem fogy le, ez a mi szempontunkbol tokmindegy.

2013.07.08. 08:26:48

Ajjaj, lesz itt kommentcunami, jellemző az indexre, hogy ilyen, hadd ne mondjam milyen posztokat rak ki. Én megmondom őszintén, nem kedvelem a kövér embereket. Mindig azt mondják, hogy a kövérek vidámak és viccesek, hát én azt tapasztalom, hogy tele vannak frusztrációval,elfojtásokkal, agresszióval, és a mosoly mögött mély utálatttal és megvetéssel tekintenek a normál alkatúakra. Egy kövér test látványa taszító, főleg a strandon, vízparton, legalábbis nekem. És az a leggázabb, mikor azt mondják, hogy én megbékéltem magammal, elfogadtam a testemet. Ilyen nincs, ez vagy önámítás, vagy megalkuvás, a kövérség minden szempontból rossz, egészségileg, vizuálisan, a társadalmi kapcsolatokat tekintve. Mindenki le tudna fogyni, aki akarna, csak akaraterő nincs, ellenben van kifogás, pajzsmirigy-betegség, hormonzavar, vastagok a csontjaim, duma, duma. Sokszor a baráti, családi kör is hibás, megy az udvariaskodás, meg finomkodás, ahelyett, hogy megmonanák a kövérnek, hogy gázul nézel ki, nem vagy gusztusos, nem lesz csajod/faszid, kinevetnek, kidurran a szíved stb, fogyjál le. Lehet blogolgatni a kövér életről, de több értelme lenne lefogyni.

Waikiki boy 2013.07.08. 08:35:09

hu? dieta? vagy valami....?

Zuzimama 2013.07.08. 08:51:14

Én azt hiszem, hogy te magad sem fogadod el saját magad. Hiába szeretnéd, hogy mások elfogadjanak, ha te magad itt elárulod, hogy rémálom volt a gyerekkorod, kimaradsz egy csomó mókából és kinéznek. Ha ezt tényleg elfogadnád, nem írnád ezt a blogot.

Én azt mondom neked, hogy nézz őszintén magadba. Mit akarsz? Tényleg dagi maradni vagy van erőd változtatni?

Én közelebb vagyok a negyvenhez, mint a harminchoz, két gyereket szültem és a lapos hasúak társaságába tartozom, de ezért keményen megküzdök nap, mint nap és élvezem az életet a saját bőrömben. Büszke vagyok magamra.

Ha elfogadsz egy tanácsot (még): ne mások véleménye érdekeljen, hanem a saját magadé.
Határozd el, hogy mit akarsz, mert minden a fejben dől el.
Gondolj bele, hogy 1 év múlva is ezt akarod majd? Siránkozni a súlyodon és remélni, hogy befogadnak, vagy belevágni egy hatalmas kalandba/rendbeszedni magad?

Az internet rengeteg segítséget ad neked, ki sem kell mozdulnod otthonról és úgy formálod a tested, hogy függője leszek az új életednek.

Ha tényleg el akarsz indulni ezen az úton, írj nyugodtan és linkelek neked egy csomó oldalt amik segíthetnek, inspirálnak.

Sok sikert.

Szputya 2013.07.08. 09:13:53

Teljesen átérzem a dolgot, én is mindig kövér voltam, vagyok... néha sikerül leadni néhány, néha sok kilót, de alapvetően hízásra hajlamos vagyok, és bizony szeretek enni... de sportolni is... sosem tartoztam a lapos hasúak táborába, nem is fogok, de lehet kontrollálni, ha zavar a testsúlyod... amúgy az a lényeg, hogy ha tényleg zavar, akkor egy lelkileg kiegyensúlyozott pillanatban hozd meg a döntést, hogy változtatsz, és hagyd abba a picsogást... de saját tapasztalat, hogy az elhatározást csak akkor tudod cselekvéssé változtatni, ha lelkileg kiegyensúlyozott vagy... hajrá... amúgy vannak lányok, akik a kövérségükkel együtt szépek... láttam már olyat... lehet, te pont közéjük tartozol. :)

funfun 2013.07.08. 09:22:04

@bungics: "Azért mért én vigyázok magamra és teszek azért, hogy ne legyek beteg (beteg=kövér)" Azért ez orvosilag nem teljesen helytálló. Soványak és egészséges életmódot folytatók is lehetnek betegek. Egy angol színész, talán Peter O'Tool mondta, csak annyit mozog, amennyit azok koporsója után sétál, akik egészséges életmódot folytattak.

Posztoló: téged a társhiány zavar, és zabálásba fojtod bánatod. Sok pasi rajong a ducibb nőkért, van, aki egyenesen a dagadtakat szereti. Keress, találsz. És ne a zsíros segged hizlald angol blogokat olvasva, hanem menj ki helyette legalább 1 órát, és sétálj. Még az is lehet, séta közben megszólít valaki.

Tehát önsajnálat helyett munkára fel!

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2013.07.08. 09:22:38

@shitgun: Én megmondom őszintén, nem kedvelem a rosszindulatú embereket. Mindig azt mondják, hogy vidámak és viccesek, hát én azt tapasztalom, hogy tele vannak frusztrációval, elfojtásokkal, agresszióval, és a mosoly mögött mély utálatttal és megvetéssel tekintenek a normál lelkületűekre. Egy rosszindulatú lélek jelenléte taszító, főleg a blogokon, fórumokon, legalábbis nekem. És az a leggázabb, mikor azt mondják, hogy én megbékéltem magammal, elfogadtam a személyiségemet. Ilyen nincs, ez vagy önámítás, vagy megalkuvás, a rosszindulat minden szempontból rossz, egészségileg, szociálisan, a társadalmi kapcsolatokat tekintve. Mindenki meg tudna változni, aki akarna, csak akaraterő nincs, ellenben van kifogás, munkahelyi stressz, anyagi gondok, duma, duma. Sokszor a baráti, családi kör is hibás, megy az udvariaskodás, meg finomkodás, ahelyett, hogy megmonanák a rosszindulatúnak, hogy gázul viselkedsz, nem vagy vonzó, nem lesz csajod/faszid, kinevetnek, kidurran a szíved stb, változz meg. Lehet blogolgatni a rosszindulatról, de több értelme lenne megváltozni.

2013.07.08. 09:25:04

@Réka ‎: ez szörnyen modoros, végig se tudtam olvasni, ne haragudj. Egy blog kommentjei között bárki kifejtheti a véleményét, ha zavar az enyém, ne olvasd el, de a picsogást mellőzd. Ismerős?

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2013.07.08. 09:26:28

@shitgun: valóban az, ám te írtad, képzeld, amíg végigszenvedtem magam rajta :)
elelnvélemény, vita ismerős fogalom? Vagy csak a te kommented a vélemény, az egyet nem értés már picsogás? aha

Sadist 2013.07.08. 09:27:45

"Angolul elég sok blogot olvastam a kövérség elfogadása témájában, és kezdik átcsöpögtetni belém a szikrát. Akinek nem tetszik, ne nézzen oda! 30-40 fokos melegben igenis jogom van rövid szoknyát hordani, ne adj isten topot felvenni. Senki ne mondja meg, hogy öltözzek."

Hajrá, olvasgasd csak az ilyen baromságokat és majd harmincon túl kezdj el azon is siránkozni, hogy miért nem kellesz a férfiaknak.

"Elegem van a sok polkorrektnek szánt cikkből és fórum hozzászólásból, amik arra utalgatnak, hogy kövéren is lehet szépen öltözni, csak el kell takarni az előnytelen részeket, el kell takarni a hájat, a hasat, a vastag combokat stb. Pedig az a helyzet, hogy ha eltakarom magam, akkor sem leszek kisebb."

Kisebb valóban nem leszel, de legalább nem fognak megbámulni vagy megszólni, amiért ízléstelenül öltözöl. Mert bizony ízléstelen, ha egy olyan nő vesz fel feszülős csípőfarmert és hasvillantós topot, aki nem fér bele. Jogodban áll úgy öltözni, ahogy akarsz, viszont a következményeit is vállalnod kell. Utóbbi a nőknek valamiért nem szokásuk, pl. úgy érzik, jogukban áll úgy öltözni, mint egy ribanc, de azt már sérelmezik, hogy ribancnak is nézik őket.

Két lehetőséged van: maradsz továbbra is ilyen és másokat hibáztatsz, amiért nem akarnak elfogadni (mindenkit úgysem tudsz megváltoztatni), vagy beismered, hogy a hiba benned van és megpróbálsz változtatni rajta.

Annak az eldöntését, hogy melyik felelősségteljesebb, felnőtt gondolkodás, rád bízom.

Lángharcos 2013.07.08. 09:36:25

Megjegyzem a párkapcsolati blogokon az esetek többségében azon megy a sírás, hogy a megcsalt/elhagyott fél vetélytársa mennyivel csúnyább/kövérebb, mint ő...

Posztoló: Jó úton jársz. Az első lépés mindenképpen az, hogy fogadd el magad és érezd jól magad a barátaid között. Ha picit megnyílsz a világ fele, több energiád lesz, és az mindenféle jó dologra vezet rá.

A szégyelld-magad-takard-el-magad-sanyargasd-magad vonal nem mindenkinek működik.

Sadist 2013.07.08. 09:37:08

@funfun: "Sok pasi rajong a ducibb nőkért, van, aki egyenesen a dagadtakat szereti. Keress, találsz."

Elég szűk réteg az, akiknek a túlsúlyos nők jönnek be. Ezeknek egy jó része ráadásul olyan, hogy kényszerűen keresgél a kövér nők között, mert ő maga sem A+ kategóriás hím.

"És ne a zsíros segged hizlald angol blogokat olvasva, hanem menj ki helyette legalább 1 órát, és sétálj. Még az is lehet, séta közben megszólít valaki."

Persze, meg az is lehet, hogy rögtön kap egy házassági ajánlatot egy jóképű iparmágnástól. Csak az esélye konvergál a nullához. Az ilyen ostoba tanácsokkal csak a hamis reményt lehet táplálni, előrébb semmivel sem visz.

2013.07.08. 09:38:20

@Réka ‎: ne mondd, észrevettem. Az ötlet modoros, hogy elszöszölsz azzal, hogy átírogatod a kommentem, biztos kreatív meg minden, csak fárasztó és támadó, nem konstruktív. Én a véleményemet leírtam, te magadra vetted, és vagdalkozol, kissé álintellektüell bölcsész módon, te dolgod. Nyilván találva érzed magad, ha jól emlékszem a régi képeidre, nem alaptalanul. Az elfogadást, pláne annak propagálását rossznak tartom, a kövérség nem csak esztétikai probléma, hanem egészségügyi is, aki arra bíztatja a többi túlsúlyost, hogy békélj meg a plusz 30-50-80 kilóddal, az önigazolást keres, vagy csak rosszindulatú. Le kell fogyni, mert azzal jön az egészség, a társas siker, és pozitív önkép.

Sadist 2013.07.08. 09:40:21

@Réka ‎: Lekopizni a másik hozzászólását és az alanyt kicserélni benne minden, csak nem vita. A vita ott kezdődik, hogy saját, egyedi véleményed van, amit meg tudsz indokolni vagy védeni.

eax_ 2013.07.08. 09:40:45

"Angolul elég sok blogot olvastam a kövérség elfogadása témájában"

Az jo, es edzestervet mennyit olvastal?

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2013.07.08. 09:44:21

@shitgun: nem vagdalkoztam, csak megfordítottam a tükröt. Ahogy látom, nem esett jól, amit láttál benne. Nagyon helyes, talán magadba nézel és elkezdesz változtatni :) ha szeretnél, linkelhetek oldalakat, ahol inspirációt találsz és nekifoghatsz.
Ugye, milyen fárasztó a sok életmódgurut olvasni, akik kéretlen tanáccsal jönnek? hajjaj...

egyébként ja, én is dagi voltam, aztán lefogytam, de nem azért, mert néhány önjelölt Norbi cseszegetett, hanem mert eljutottam oda, hogy a kismillió fontos dolog között azt akartam prioritálni.

Aki pedig csak arra lehet büszke, hogy nem kövér, és ennek jogán oszt ki másokat, azt nagyon sajnálom, hogy ennél többet nem tud felmutatni az életben. Sokaknak sajnos ez az egyetlen teljesítménye, ez az egyetlen terület, ahol valaki másnál jobbak és többek (képzavar), aztán egy ilyen blogon kiírják magukból az összes sértettségüket és öt percig végre felsőbbrendűnek érzik magukat. Sad, sad thing. Vajon hazafelé a munkából a kiskutyába is belerúg az ilyen?

eax_ 2013.07.08. 09:49:15

@Réka ‎: Ez sajnos eleg szar lett. Nem baj, majd legkozelebb.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2013.07.08. 09:51:34

@eax_: bocsánat, te pontosan mit is tettél hozzá a vitához? nem látom.

2013.07.08. 09:54:58

@Réka ‎: nincs miben változnom, normális vagyok. Az emberek többsége nem kedveli a kövéreket, és azt tapasztalom, hogy a kövérek sem szeretik a normál alkatúakat, a be nem teljesülő vágyaikat látják bennük, ami keserűséget, rosszindulatot generál. Nem vagyok büszke arra, hogy normál alkatom, van, arra sem vagyok büszke, hogy két lábam van, vagy két kezem. Ez az alapállapot, nincs mit büszkélkedni vele. A kövérség az nem normális állapot, és hangsúlyozom, nem elsősorban azért, mert kigúnyolják, mellőzik, nem kívánják meg őket, hanem azért, mert káros állapot, megrövidíti az életet. Aki ezt próbálja elfogadás címszóval lenyomni a saját (rossz esetben más) torkán, na az a nem normális. Felőlem egyébként bárki lehet bármilyen kövér, de nekem meg megvan a jogom, hogy viszolyogjak tőlük. Az ember vagy tesz magáért valamit, hogy ne érje szó, vagy elfogadja magát, ami egyben épp azt is jelenti, a hogy a véleményeket is elfogadja magáról. Különben mit jelentene az elfogadás?

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2013.07.08. 09:59:40

@shitgun: az teljesen ok, hogy viszolyogsz a kövérség látványától, az viszont marhaság, hogy kinézetük alapján elég durva tulajdonságokkal ruházol fel embereket. Olyan, mintha a barnáktól irtóznék, mivel mind olyan keserűek, mivel "blondes have more fun".
Soványban is legalább olyan rengeteg rosszindulatú, keserű, frusztrált, idegbeteg ember van, mint kövérben, nézz körül - ez nem testalkat kérdése. Aki ilyen hajlamú, az bármiben megtalálja a gyűlölni- és keseregnivalót.

(Az is marhaság, hogy a "kövérek vidám és vicces emberek", mitől lennének viccesebbek mint a soványak, sosem értettem.)

bea_d 2013.07.08. 10:01:49

Ebben a toleranciamentes országban ez a bejegyzés sajnos vonzza a beszólásokat. Sajnos ilyen országban élünk. Én kérek bocsánatot tőled miattuk.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2013.07.08. 10:11:47

ugyanakkor nem értek egyet a posztolóval abban, hogy alkattól függetlenül mindenki úgy öltözzön, ahogy akar. Illetve persze öltözzön, nekem nem fáj, de elég felfoghatatlan, hogy valaki nem akarja kihozni az alakjából a lehető legtöbbet. A tapadós anyagból készült, bevágós pántos, egy számmal kisebb, a meglévőkön kívül extra hurkákat generáló holmik borzalmasan mutatnak, az ötvenkilóson és a százkilóson egyaránt. Igenis lehet elegánsan és divatosan megjelenni, akár a strandon is, szellős és kényelmes viseletben súlytól függetlenül. A kilógó derékhurka gáz.

2013.07.08. 10:18:47

@Réka ‎: azért rossz az ellenpéldád, mert a szőkeség és a barnaság, valamint a keserűség, rossz közérzet között nincs ok-okozati összefüggés. Ha viszont valaki kövér, akkor hátrányok érik, és irigyelni fogja a vékonyat, főleg nőként, mert a vékony nő jóval hamarabb talál párt, mint a kövér, ez pedig teljesen érthetően rossz érzéseket szül, ezért teljesen logikus, hogy a kövérek között több a frusztrált ember. Ráadásul a pártalálás csak egy a faktorok közül, ott vannak még a megvető tekintetek, a kinevetés, a viszolygás ésatöbbi. Az a helyzet, hogy a kövér ember a többi embert nem tudja megváltoztatni, ellenben magát igen. melyik a jobb, harcban állni a világgal, elfogadást követelni, vagy rendbehozni az elhízott testet, és lehetőségeket teremteni magunknak?

MagyarZizzi (törölt) 2013.07.08. 10:20:00

Kedves posztoló, sajnálom, hogy nem átlagos testalkatú emberként ezt kellett megélned. Megértelek, mert én is átmentem ugyanezen, csak éppen két apró különbséggel. Egy: én nem túlsúlyos voltam, hanem egy hiánybetegség miatt kórosan sovány. Kettő: akartam változtatni ezen a helyzeten, és nagyjából sikerült is. Elfogadni azt, hogy nem vagy szép, sokkal nehezebb ám, mint tenni valamit az ügy érdekében!

Csontsoványan parádézni a strandon sem egy leányálom, elhiheted, mikor mindenki a kiálló bordáidat számolja, és hangosan találgatja, hogy rákos vagy-e vagy anorexiás. A beszólogatásokat valóban a legokosabb elengedni a füled mellett, azzal kész. De ha már a "normális" (höhö)emberek puszta látványától rosszul érzed magad a bőrödben, akkor ott neked is tenni kell valamit, nem várhatod el a világtól, hogy lesz szíves alkalmazkodni hozzád! Rendszeres sportoláson, egészséges táplálkozáson, orvosi kivizsgáláson gondolkodtál-e már? Ha igen, és semmi sem segített, hát akkor tényleg nem tehetsz mást, minthogy beletörődsz a megváltoztathatatlanba, de azért ne utáld látványosan a nálad vékonyabbakat...

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2013.07.08. 10:22:59

@shitgun: szerintem téves a kiindulási pontod, alkattól függetlenül sosem volt gond a párválasztás/pasizás, és lenéző, viszolygó tekinteteket sem észleltem soha, kinevetést meg pláne.
Tartom a véleményem, hogy aki harcban akar állni a világgal, az testsúlytól függetlenül fogja azt tenni.

m.gray 2013.07.08. 10:28:23

Nem olvastam el minden kommentet, viszont. 21 éves vagy, azt gondolom nagyon fiatal. Lehet elméleteket gyártani, hogy a "pasik azt szeretik, hogyha egy nőn vagy mit fogni", meg hogy "csak a kutyák játszanak a csontokkal" és a közhelyszótár még ezer passzusa.
Sztem ne elfogadd azt, hogy túlsúlyos vagy, hanem próbálj meg tenni azért, hogy ne legyél az.
Amikor majd minden ízületed fájni fog 30 évesen, amikor majd nem sikerül teherbe esni, amikor cukorbeteg leszel, amikor majd megjelenik a magas koleszterinszint, és a járulékos mindenféle érrendszeri és keringési probléma, akkor majd az orvostudományt fogod okolni? Egy csomó baj megelőzhető akkor, hogyha normális testsúlyú vagy, és ez BŐVEN nem a külsőről szól, hanem az egészségedről és rólad.
Szóval rohadtul nem az a lényeg, hogy kilógnak-e a hurkáid a bikiniből, hanem az, hogy ebben a testben még le kellene élned 50-60 évet, és rohadtul nem mindegy az, hogy milyen minőségben.

Marciellino 2013.07.08. 10:37:30

Ez a blog nem a lefogyásról szól, hanem egyszerűen annak elfogadásáról - illetve annak égető szükségéről -, ha valaki eltér az átlagtól. Nem ide tartozik, hogy ki mikor hány dekát ad le vagy szed fel, mert a probléma az elutasító, megbámuló, beszólogató, SZÁNALMAS, GYEREKES, BUNKÓ viselkedés, amivel a magukat így jobbnak tituláló emberek illetik az akár ismeretlen dagikat. Sosem voltam kövér, s furcsamód mégse éreztem soha szükségét, hogy bántsam, aki az. Több remek embert ismerek, aki nem kicsit túlsúlyos, és ha azt hiszi bárki, hogy joggal nevetheti ki és alázhatja meg őket egy külsőség alapján, akkor javaslom, inkább nézzen magába és vegye észre, hogy keresnie kéne valami elfoglaltságot mások bántása helyett. Akinek nem inge, ne vegye magára. Viszont ne azért, mert túl passzos.

marxengelszleninsz 2013.07.08. 10:52:38

A kövérség az igénytelenség egyik legrosszabb fajtája.
Jövő nyárra tessék lefogyni!! 21 évesen ez még nem egy egetrengető feladat!

egyhatosmotor 2013.07.08. 10:53:35

Látatlanban mondom,
dugnálak, mint a lopott biciklit, elkopásig :D

Andie 2013.07.08. 10:55:09

Én nem adok tanácsot és nem oktatok ki senkit. Nincs rá szükség, szerintem.
Leírom a saját példámat.
Középsuli előtt sokat kajakoztam, olyan alakom volt, mint kevés korabeli srácnak. Nemis nagyon mertek belém kötni :)
Aztán jött a középsuli, egyetem, stb, elhagytam magam, nulla sport, sok tanulás, aztán meló, stb... 25 évesen már 90 kg körül mozogtam, és ez azóta csak lassan, de gyarapodott. Ja, 172 centi vagyok, tehát most, 35 évesen a 98 kiló már igencsak pohos, vaskos alakot mutatott. Nem voltam a szó klasszikus értelmében hájas, kövér, de olyan jó kis Damurolandos, vagy kit emlitsek.
Ez még haggyám, de kezdtem szarul érezni magam. Szédelegtem néha, zúgott a fejem, fáradékony voltam, ebéd után rendszeresen bealudtam a melóhelyen 10-15 percet, egy lépcsőn felmenni komoly megeröltetés volt, ziháltam utána, és azt vettem észre, hogy úgy állok fel a székből, mint öregapám, avagy a kollegám, aki 150 kiló.
A karácsonyi nagy zabatúra után elhatároztam, hogy vége. Most és mindörökké. Nem úgy, mint 5 éve, hogy 1 hónapig lejártam edzeni, ledobtam 8 kilót, aztán visszaszedtem 2 hét alatt. Nem.
Jan. 3-án beiratkoztam a helyi edzőterembe, és heti 3x lejártam. Nemcsak fogyni akartam, hanem egy kicsit izmot is épiteni, hisz az alapok megvannak hozzá a kajakos múlt miatt, meg genetikailag is. Ezért 1 óra súlyzózás + 20-25 perc kardió volt a program. Tudom, ez a profik szerént kevés, de én képtelen voltam és vagyok ennél többet futni/bicajozni/elliptikusozni, akármizni. Ráunok, elfáradok lelkileg.
Emellett persze a kajámat is átalakitottam. Lemondtam minden pék-dologról. Semmi kenyér, semmi zsömle, semmi sütike, pogácsa. Semmi szénhidrát, csipsz, csokika, cukorka. Teába is csak méz, 1 literbe 1 evőkanál. Semmi tészta, semmi zsiros cucc (disznóhús likvidálva). Naja, mi maradt? Kicsit rémisztő lehet elsőre: csirkehús, marhahús, hal, és mindez saláta vagy pároltzöldséggel. Ennyi, nincs sok alternativa, lehet persze varázsolni meg hitegetni magunkat, hogy ezt is lehet változatosan, nemlehet.
Az első 2 hét rohadt nehéz. Az ember szervezet sikít a csoki és a kakaós csiga után, jó kis tejjel. Az első hónap után minden mekdonáldsz maga a kánaán, az örökélet és minden földi-égi jóság igéretével. Nehéz ellenállni.
A második hónap után kezd a tököd (vagy amid van) tele lenni a csirke+zöldség kombóval, néha ránézni sem birtam, bár sokat számit, hogy kb 3 féle képpen lehet elkésziteni :)
A harmadik hónap után, mikor ledobtam 17 (!!) kilót, és 98-ból 81 lettem, közben kijöttek az izmaim, szélesedtem és a mellem+karom kezd "gyúróssá" válni, elkezdtek dicsérgetni, bármerre megyek, az fogad, hogy "hüü, te micsinálsz? gyúrsz vaze?" - a ruhatáramat le kellett cserélnem, mert a 38as farmer helyett a 32-es jön rám, XL-es pólók, gatyák helyett az M-esek, akkor aszontam: (idézve a postoló utolsó mondatait) le van szarva, ha működik, és ennyire jól, akkor továbbra is eszem a csirkét zöldséggel!

Ma, lassan 80 kilósan, átlagon felüli izomzattal, egészségesen, jól érzem magam, a vérképem tökéletes (1 hete volt komplett vizsgálat), felfutok a haramdik emeletre, és nem lihegek. A strandon nem elbújok, hanem élvezem a csajok mosolyát, az elismerő pillantásokat, és a mellettük lévő tohonya faszik irígy, gyilkos tekintetét. Élvezem, hogy a cégnél is egyre többen "haverok", keresik a társaságomat. Élvezem, hogy állítólag 10 évet fiatalodtam. Élvezem az életet.
És nem kell több hozzá, csak amit fent leírtam.
+1: az edzőteremben van egy barátom, aki 3 év alatt 80 kilót dobott így le. Én már csak 4-5öt akarok, nyár végéig meglesz.
Sok sikert!

Peetee 2013.07.08. 10:57:21

Csináld, de izlésesen, ahogy a többi ember sem attól szép és dekoratív, mert "csak" vékony.
- Ne a 3évvel ezelőtti, 10kg-al kisebb súlyhoz választott bikiniben.
- Ne a tavalyi 2mérettel nagyobb fürdőruhában.
- és legfőképp, ne, ne használd azt a sorozatgyilkos tekintetedet minden más emberre aki körülötted van. NEM azért néznek, mert vékony-telt-alacsony-magas vagy. Azért néznek rád, mert ez az emberek szokása!!! Nem téged bámul, csupán felméri a környezetét. Akkor is rád nézne, ha 40kg lennél, meg akkor is ha egy 4éves kisfiú...

blacklord 2013.07.08. 11:00:28

Kedves poszterina! Egyet is értek veled meg nem is. Egyrészt abban igazad van, hogy alapvetően az számít, hogy te mit akarsz és hogy érzed magad. Én elborzadok attól, hogy hasonló indíttatásból az ismeretségi körömben és a tágabb családomban amúgy egész jó bőrben levő nők képesek 40 fokban több rétegbe öltözni, ill. ahogy írod, a strandolást kényszeresen kerülni. Más kérdés viszont, hogy amit sok lány, talán te is, undorítónak él meg, az valójában még bőven a normális határain belül van.
Ugyanakkor ha már tényleg azt állítod, hogy "mindenki" undorodik tőled, akkor tegyük fel, hogy minimum 30 kg-ról van szó...és itt jön a DE. Én nehezen hiszem el, hogy amekkora negatív hatással van ez valaki életére, az ne legyen elég indok hozzá, hogy valakiben felmerüljön a gondolat - ez így nem jó, valamit máshogy kéne csinálni. És szinte végtelen sok lehetőség van a változtatásra. A probléma eleve civilizációs, az életmódból fakad (stressz, naphosszat ülés, no mozgás). Ergó akár a táplálék típusának megváltoztatásával, vagy mennyiségének redukálásával, vagy minden órában 5 perc mozgással (vagy állva dolgozás), akár gyalog-bringával munkába járással, vagy még a millió+1 móddal, amik minden csapból folynak, tudsz változtatni. De ez persze nem könnyű, és az se szokatlan, ha ez első tíz próbálkozásod kudarcot vall. Ilyenkor is van mit tenni, minél több embert bevonni, fixen kiírt, másokkal együtt végzett foglalkozásokat beépíteni a heti programodba, stb, stb, stb.
Ergó ha ennyire zavar és mérgezi az életedet, legalább próbálj meg folyamatosan tenni ellene - mert alapvetően önpusztítás egy olyan dolgot, ami szinte kizárólag a káros szokásaidon múlik (ha a munka erre kényszerít, még az is ide tartozik), tehetetlenségből AKTÍVAN tovább vinni (mert ha teljesen elhagynád magad és nem ennél, a probléma nem létezne). Ha viszont arról van szó, hogy 5 kg-val vagy mindössze nehezebb, mint "tökéletes" társaid, akkor meg tényleg az elfogadás-fronton van több tennivaló.
Ugyanis arról sincsen szó, hogy mindenkinek napi 2 órát edzenie kéne - ez már abszolút a másik véglet, a csakis idealizált nőket mutató média legnagyobb bűne. Szerintem rengeteg, egyáltalán nem tökéletes alkatú nő van, aki sokkal vonzóbb, mint sok-sok kiedzett alakú társuk - mert kicsattannak az egészségtől és önbizalomtól. Nem mindenkinek lesz normális életmód mellett se modell-alkata, de ez nem is kell - a lényeg, hogy érezd magad jól a bőrödben. És hidd el, akármennyire lehetetlennek is tűnik a jelenlegi gondolatvilágodban, ez egyszerűen így van. Vedd sorba, hogy mivel telik el egy napod, és találj rá minden nap, ha több nem megy, akár csak 10 percet. De nem folytatom, még órákon keresztül tudnék okoskodni - nyilván falra hányt borsó, amíg te nem találod meg magadban az indíttatást, hogy kilépj berögzült szokásaid nyomvályújából.

Elijah_Baley 2013.07.08. 11:03:18

testtömegindeksz nélkül nem ér semmit ez a blog
vagy kép.
anélkül lehet egy anás kiscsaj szánalmas vernyákolása is az egész

valakiatömegből 2013.07.08. 11:06:32

Kedves Poszterina!

Igaza van a többieknek, le kell fogyni. Én is kövér vagyok/voltam, tudom milyen strandra menni. Hülyeség, hogy fogadd el önmagad. Sosem fogod, hiszen körülötted mást látsz és nem tudsz nem foglalkozni vele. Azért ne zárd ki az élményeket, de kezdj el életmódot váltani. Én nagyon sok mindent kihagytam a kövérség miatt az életemből, ahelyett, hogy nekiláttam volna változtatni ezen. Te még fiatal vagy, tedd meg! Jobb lesz neked, hidd el. Én is fogytam és sokkal jobban érzem magam.

Wrex 2013.07.08. 11:13:04

"igenis jogom van rövid szoknyát hordani"
Ez tökéletesen igaz. Jogod van hozzá. Ugyanúgy, ahogy másnak meg ahhoz van joga hogy kiröhögjön.

"Senki ne mondja meg, hogy öltözzek."
Fegyvert tart bárki is a fejedhez hogy ne vegyél fel bikinit? Törvény tiltja a bikiniviselést kövéreknek? Ugye nem. Vagyis ez a nyitott kapukat döngetés tipikus esete.

"innentől kezdve le vagytok szarva"
Nem úgy tűnik :D ha tényleg le lennének szarva, akkor nem irkálnál blogot erről.

Elijah_Baley 2013.07.08. 11:16:31

amúgy, egy magára valamit is adó férfi megdug mindenkit, aki nőnemű (hárdkór arcok már ezzel se bajlódnak, de az már tényleg a maszkulinitás csúcsa), szal aki aszonnya, dagadt nőt nem tolna, mert nem áll fel neki rá, az vagy menjen el urulógushoz, vagy gondolkozzon el azon, minek iszik annyi ösztrogéntartalmú csapvizet.
szánalmas, impotens népség, én szégyenlem magam a többek nevében is

egyhatosmotor 2013.07.08. 11:18:04

@közmunkás bérkommentelő: jaja, dagi nők a legjobbak, végkimerülésig lehet őket keffenteni, hálásak odaadók.

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2013.07.08. 11:23:40

Most ez komolyan egy blogbejegyzés, ráadásul Index-címlapon?

Ha a kedves posztoló jól érzi magát a testében, és szeret bikiniben fürdeni, akkor tegye ezt, és ne törődjön vele, hogy pár elbaszott életű szerencsétlen mit gondol.

Ha meg nem érzi jól magát, arról nem a strand tehet, ilyen esetben tenni kell érte, hogy jobb legyen. Ez ennyire nagyon egyszerű :)

Elijah_Baley 2013.07.08. 11:27:55

@egyhatosmotor: én nem válogatok, mindegyiknek vannak előnyei/hátrányai
ráadásul egy nagyobb nőt nehezebb boldoggá tenni, kevesebb póz jöhet szóba, így szakmai kihivás is.
legyünk őszinték, csonsovány lányokat nem nagy ügy tolni..

govegan 2013.07.08. 11:30:06

@Réka ‎: OFF nem mennek bele, de olyan, hogy 'priorital', nincs. ON

2013.07.08. 11:40:55

Azt írod: "Sajnálom, de innentől kezdve le vagytok szarva!"

Egyéb bajok is vannak veled, a stílus maga az ember, nem érdemelsz meg két jó szót sem.

Sussudio 2013.07.08. 11:41:48

Jaaajj. Azt állítod, Téged nem érdekel már, bezzeg a vékonyakat. De ehhez képest Te írsz róla hosszú posztot...

Szóval maradjunk annyiban, hogy érdekel, zavar - és ez így is fog maradni. Sajnos az ember hiú lény és olyan akar lenni, amilyet Ő MAGA SZÉPNEK LÁT.

Nálad is az a gond, hogy TE MAGAD látod szebbnek a vékonyakat. Így aztán ez z önelfogadósdi szerintem eléggé elérhetetlen cél. Nem ismerem a konkrétumokat esetedben, de szerintem egyszerűbb lenne fogyni - az ízlésed ugyanis nem fog változni.

Az öltözködésről pedig:
az, hogy a strandra fürdőruhában megy ki mindenki, teljesen természetes, Te is menj abban, mi mást tehetnél.

De máshol ne állítsd már, hogy egy vékony anyagú hosszú selyemruha mondjuk pl nem szellősebb, mint egy passzentos szoknya, hurkalógató muffitoppal?
Az igényes öltözködés mindenkire ráfér és nem egy olyan nagy kaland odafigyelni rá.
Ez nem csak a kövérek problémája. Egy vékony, de narancsbőrös lány se vegyen fel pl rövid shortot, mert az nem neki való és kész.

Aki a strandon bámul és kiröhög, az gáz. De akinek elkerekedik a szeme, mikor kilóg a ruhád alól 30 kiló hurka, az nem biztos, hogy az ő hibája...

Sussudio 2013.07.08. 11:47:33

@Sussudio:

(Én vékony vagyok, de ha ki kellene mennem az utcában egy olyan szettben, mint amit írsz - szűk szoknya plusz haskilógatás -, hát sírnék. Ízlés, drágám, ízlés.)

Elijah_Baley 2013.07.08. 11:51:31

@Sussudio: ízlésekről vagy jót, vagy semmit - tartja a közmondás

Sussudio 2013.07.08. 11:59:20

@közmunkás bérkommentelő:

Azok a halottak...
Ízlésekről nem vitatkozunk. :)

Before · http://azbeszt.blog.hu 2013.07.08. 12:10:01

Szerintem a kövérség önmagában egyáltalán nem baj, akkor csúnya, ha amúgy se szép az illető, vagy ha igénytelenséggel párosul. Aki felvállalja magát, akinek van önbizalma, az ezt is fogja sugározni magából. Látod, Te is elkezdtél valamit felépíteni magadban és a társaid, a barátaid is ugyanilyen természetességgel állnak Hozzád!
Szóval csak így tovább!

emzéperiksz 2013.07.08. 12:10:22

Nézd, szerintem kicsit fiatalka vagy, ezért ilyen a hozzáállásod. Jó 15 évvel idősebb vagyok nálad, és bizton állíthatom: az emberek nem cikizik a kövéreket, talán gyerekkorban van ilyen is, de ahogy idősödnek, más értékek előtérbe kerülnek.
Ami szintén fontos: a férfiak szeretik a telt nőket, nem csak 42-es méretig, de bőven afölött is.
Ennek ellenére fogadj meg egy jó tanácsot, ha öltözködsz, olyan ruhákat válassz, amelyek előnyösen állnak neked, mert másban nevetséges lehetsz. Én sem választok olyan ruhát, ami nem áll jól, pedig 36-os ruhamérettel könnyebben ugrálok.
Egy nőnek csinosnak kell lennie, meg kell tanulnia az alkatának megfelelően öltözni. Ez nem jelenti azt, hogy nem szabad rövidet vagy bikinit hordani túlsúllyal, de igyekezni kell az öltözködésben a szép dolgok kihangsúlyozására, és a hibák elrejtésére koncentrálni. Ez a tanács mindenkinek szól, nem csak a túlsúlyosaknak.

fat.acceptance 2013.07.08. 12:12:24

Üdv! A normális hozzászólásokat nagyon köszönöm, jólestek egy ilyen közegben.
Többiek: írtam egy postot, amiben leírom a történetem... megcáfolva majdnem minden itteni kijelentést. Jó olvasást!

egyhatosmotor 2013.07.08. 12:14:44

Majd én megmondom, mi áll jól a nőnek, mérettől függetlenül.

Harisnya, magassarkú, miniszoknya :)

fat.acceptance 2013.07.08. 12:14:47

Öltözködésről pedig annyit: oké, ne vegyen fel senki rövid gatyát, akinek nem tökéletes a lába, de azért csak 40 fok van... Hát ez pont nem érdekel. Ha belerohadok a hosszú nadrágba, nem fogom felvenni, hanem igenis a rövidet. Ez ilyen egyszerű.

emzéperiksz 2013.07.08. 12:16:13

@Sadist: Nem olyan szűk réteg az. Elég széles az a réteg, amelyiknek Liptai Klaudiánál kezdődik a nő. Mondjuk, Liptai csinos persze, de sokan nem szeretik a nála soványabbakat egy csöppet sem.

emzéperiksz 2013.07.08. 12:22:43

@fat.acceptance: Vegyél rövidet, csak ne a szuper szűk picsavillantósat, mert az tényleg csak kb. a Miranda Kerr alkatúakon néz ki jól. Egy kicsit bővebb, combközépig érő fazon csinos is lehet rajtad. Körül kell nézni az üzletekben, és sokat próbálgatni, hogy mi áll jól.

emzéperiksz 2013.07.08. 12:24:52

@fat.acceptance: (Csak zárójelbeb: én szoktam ám nyáron bővebb fazonú vékony vászonnadrágokat hordani, a fehér a kedvencem, de világos színek is jók. Semmivel sem melegebbek egy shortnál.)

afazekas 2013.07.08. 12:33:25

Gyerekként hálistennek nem, de voltam kövér huszas éveimben sajnos.

De ugyanakkor a kövérek egy alfaját se szeretem.
Ez a "büszkén" kövér, mást mindig zabáltatós, "mi ez a gyerekadag?", "100 kiló felett csak az ember", ebédre fél disznót bepakoló rokonaim ilyesmik. Na őket sose tudtam megszokni és hálistennek már nem vagyok a klubjukban.

Nem is nagyon tetszett nekik.
(Miért fogytál le? - Na vajon...?)

Asidotus 2013.07.08. 12:40:39

Magam elhibázott lépésnek tartom ezt a "kövérség elfogadása" történetet.
Nem, nem kell elfogadnod, nem kell megbékélned vele, hogy te ilyen vagy.
Nem, te nem kövér vagy.
Te ateista vagy
te rocker/alteros, stb. vagy (ezt te tudod)
te liberális/konzervatív/náci vagy (ezt is te tudod)
és sorolhatnám.
Az, hogy mekkora zsírréteg van a bőröd alatt, az nem a te személyiségednek azon része, amin az általános emberi jogok alapulnak. Kóros állapot, de legalábbis ahhoz vezet. Tenni kell ellene.
LEhet, hogy sosem leszel deszka, de azért a vékony és a kövér között van még átmenet.
Ha meg egy humanoid nem bír el egy hetven kilós nőt, az nem férfi.

fat.acceptance 2013.07.08. 12:44:23

@Nűnű: Javaslom az új postomat az elfogadás miértjéről, és hogy hogyan jutottam ide...

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.07.08. 12:49:17

Na, ha valakiket nagyon utálok, azok épp a kövér emberek! Bár az igaz, hogy a kövér nőket még náluk is jobban...

fat.acceptance 2013.07.08. 12:51:24

@"the dragon": Ezért érdemes volt ma felkelned, gratulálok. Én a lelki szegény, intoleráns hulladékokat utálom, mint te. :)

afazekas 2013.07.08. 12:54:27

@Andie:
"Az ember szervezet sikít a csoki és a kakaós csiga után, jó kis tejjel."

Sose értettem miért kell a sütit tejjel enni...

Elijah_Baley 2013.07.08. 12:56:19

@Sussudio: olyan mondás is van, csak ez a változat jobban ideillik

Sadist 2013.07.08. 12:58:38

@emzéperiksz: Ne akard már bemesélni, hogy a férfiak 95%-a nem cserélné le Liptait Sandra Bullockra, ha lehetősége lenne rá.
A jelentős túlsúly nem egészséges, amelyik nő pedig nem egészséges, az nem vonzó, ennyire egyszerű.

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.07.08. 12:59:19

@fat.acceptance:

Én pusztán általánosságban írtam egy jelenségről, mire te fékevesztett személyeskedésbe fulladsz... Ez már valami!

Nem tudom, hogy a rút külcsín fertőzte meg a lelked, vagy épp csak a sok cukor miatt pörögtél túl, de annyit mondhatok, hogy a kövérség és a bárdolatlan viselkedés nem számít nyerő párosításnak...

Elijah_Baley 2013.07.08. 13:00:17

@Sadist: én megtartanám mindkettőt.

HajraFidesz (törölt) 2013.07.08. 13:00:27

Ha valaki nem hormonalisan vagy betegseg okan kover az egyszeruen igenytelen. Salatat, halat es parolt husokat kell enni, nem zabalni mint az allat. Sport meg fontos. Ezt a fogadd el magad koveren dumat a koverek talaltak ki. Raadasul az egeszseged is ramegy ha kover vagy. Foggyaa le!

afazekas 2013.07.08. 13:02:12

@emzéperiksz: Sokan szeretik Sofia Vergarát és Christina Hendricks-et is ezek közül a "csontokkalcsakakutyákjátszanak" típusú emberek közül, pedig szerintem csak egy elhízott tehén mindkettő.

Csak hogy hozzászóljak 21 évesen, pörgő anyagcserével még azért könnyű lefogyni 30-40 felett, amikor lelassul az anyagcsere.
És érdemes is. Kár lenne a huszas éveket kövéren végignyomni. ;)

fat.acceptance 2013.07.08. 13:04:25

@HajraFidesz: Talán olvasd el azt a postot is, ami a történetemet írja le... De tudom, fideszeseknek erőssége a kiragadás művészete...

És ez már mindenkire vonatkozik! Mielőtt ismeretlenül, információk nélkül vagdalkoztok és ítélkeztek, olvassátok már el, hogy mi is történt velem! Következő post, nincs messze...

2013.07.08. 13:08:50

@fat.acceptance: az a fő kérdés, hogy mennyire vagy kövér. Ha van 10 plusz kilód, az nem ügy, az olyan formát bírom, meg a többség is. Plusz hússzal (az ideálishoz képest értem ezeket) még mindig lehet kívánatosnak lenni, főleg ha akad mell is, meg egyenletes az eloszlás, és még vannak formák, segg, derék. Plusz 30 és afölött már kövér a nő, persze vannak fokozatok, és egy bájos, szép arc még sokmindent egyensúlyozhat, de ha mondjuk már plusz 50 fölött jár valaki, a'la PaDöDö, akkor bizony nincs mentség, az csúnya, és főleg nagyon egészségtelen, akkor már tenni kell valamit. Érdekelne egy magasság/kilo adat nálad (ha már ezt témázodd nyilvánosan), és akkor kiderül, hogy van egy önértékelészavar egy husi/telt lány esetében, vagy kóros az elhízás. Mert ennek fényében egész más megítélés alá eshet, amiket a posztban mondasz.

fat.acceptance 2013.07.08. 13:12:52

@shitgun: Képet is tettem fel, és a következő postban számadatok is vannak. Perpill 162 cm/95 kiló körüli a helyzet. De van kép rólam... Egyébként bármelyik szituációról is van szó szerinted... Senkinek nincs joga a másikat megalázni. Kórosan elhízott ember is ember, annak is van lelke, és az is szeretne lelki békét.

2013.07.08. 13:17:04

@fat.acceptance: világos, de én azt hiszem, a kórosan elhízott ember lelki békéje főleg önmagától, és nem másoktól függ. te erre azt mondod, az elfogadás, mások véleményének kizárása az út, szerintem meg az adott helyzet megváltoztatása, vagyis a fogyás, alakformálás. Utóbbi esetben úgy változtatja meg valaki a körülette lévők véleményét, hogy nem erőszakol ki pc bánásmódot, hanem kivívja az elismerést. hacsak nem valami betegségről van szó, szerintem tenni kell a fogyásért, a lefogyott ember önbizalma megnő, életkilátásai javulnak, stresszfaktorai enyhülnek, és egy csomó új lehetőség nyílik meg. Ezzel szemben az elfogadás keserű belenyugvás és lustaság.

emzéperiksz 2013.07.08. 13:23:39

@afazekas: Egy férfit sem ismerek a környezetemben, aki nem tartaná ezeket a nőket bombázóknak.
Amúgy tényleg fogynia kellene, de nem a férfiak, hanem az egészsége miatt. Most még OK minden, de 10 év múlva kikészülnek az ízületei, 20 év múlva pedig a keringése is tönkremegy, és jön a cukorbetegség is minden bajával együtt.

fat.acceptance 2013.07.08. 13:28:52

@shitgun: A lefogyott ember önbizalma nem nő meg természetszerűleg. Hiába fogytam 35 kilót is, borzasztó volt az önértékelésem. Pont azért, mert az egész világ továbbra is kövérfóbiás... És mindent magamra tudtam vonatkoztatni, elvégre 70 kilósan sem tartoztam a standardba. Rohadt nagy a világ felelőssége is, de az valahogy nem hajlandó ezt elfogadni, és csak az egyénre lőcsöli. Nem mondom, hogy az egyén felelőssége nem létezik, de ugyanúgy létezik a média stb. felelőssége is...

Andie 2013.07.08. 13:32:33

@afazekas: Mer finom :) Próbáld ki :)

Sussudio 2013.07.08. 13:32:54

@emzéperiksz:

Hm. Én ismerek...
(Beírtam ide egy hosszút, de aztán rájöttem, hogy nagyon rossz helyen lenne.)

Sussudio 2013.07.08. 13:36:12

@fat.acceptance:

Figyelj, tényleg önértékelési problémáid vannak, komolyak.

70 kilósan simán a "standardba" tartoztál. EZ a standard, normál.

Nemtom, milyen strandokra jársz, de ahova én járok, ott ez teljesen átlagos.

Mikor 52 kiló voltam, gyakorlatilag nem kaptam magamra ruhát, bikinit, nem tartottak a méretemben. 40-42-es viszont mindig, mindenhol volt... Tehát az a standard, kb.

gakomisz 2013.07.08. 13:43:36

Néhány hozzászóló mélyen szégyelje el magát! 44 éves vagyok, fiatal éveimben 48-50 kg voltam, mondhatni elég sovány. 31 évesen szültem az első gyermekem, jöttek rám a kilók odafigyelésem ellenére is. Most 90 kg vagyok annak ellenére hogy: évek óta nem eszek kenyeret, péksütit, cukros üdítőket soha nem is ittam csak csapvizet és bubi mentes vizet, szénhidrát szegényen étkezek stb... A mozgásról: amikor fiatal voltam soha nem mozogtam!! Mikor elkezdtem hízni, akkor kezdtem el mozogni ami napi 25-30 km biciklizést (ekkora oda-vissza a távolság a munkahelyem és az otthonom között), 1-1,5 órás esti séta a kutyával (kb. 5-8 km), igaz hetente csak 1-szer járok jógára + van egy szép nagy kertem. (Időm sincs a tévé elé ülni!!) Hála Istennek egy kis gyermekkorban is megvolt gerincbetegségen kívül makk egészséges vagyok!! Nem csak én szerintem, hanem a dokik szerint is! Na most megkérdezem azokat tisztelt hozzászólókat aki annyira osszák az észt a "csak saját magának köszönheti a kövérségét" nézeteket valló főokosak, szerintük miért vagyok 90 kg. Halkan megjegyzem a dokik sem tudják.

Sussudio 2013.07.08. 13:54:31

@gakomisz:

Nem tudjuk.
És?
Ennek itt most mi a köze poszterinához?
Aki 21 éves, pár éve képes volt 30 kilót fogyni, egyébként pedig bevallottan nem szeret sportolni?

Olvasni is kéne, mielőtt mások véleményét minősíted.
Van olyan, mint a Te eseted. 1000-ből 1. Poszterina leírta, hogy ő nem az. OLVASS!

petimegmondja 2013.07.08. 13:56:36

@siskalaszlo:
"Lehet élni kenyér, tészta és édesség nélkül is. Inni meg még mindig ott a víz "

Lehetni - lehet, de minek?

fat.acceptance 2013.07.08. 13:58:17

@Sussudio: De attól még el kell ítélni valakit, mert a szabadidejét nem úgy szereti tölteni, mint mások? Én is szeretem a zenéket, szeretek olvasni, szeretek a barátaimmal lenni, strandra járni, csooomó olyan dolgot szeretek, amit mindenki más. Egy eltérés miatt akkor meg kell bélyegezni valakit?

siskalaszlo · http://vulgarian.blog.hu 2013.07.08. 13:59:53

@petimegmondja: nekem :), mert rajtam minden szénhidrát meglátszik sajna. Égy ha nem akarok még1szer elhízni, akkor ezeket nem ehetem. És bevált

gakomisz 2013.07.08. 14:09:32

@Sussudio: Nyilván nem a Te hozzászólásoddal volt bajom! És igen olvasok! Pl. ezt, "the dragon"2013.07.08. 12:49:17 ! Ilyen hozzászólások miatt írta... Nem minősítelek.

zsírmalac 2013.07.08. 14:10:29

@tejcsokoládé: "Nem kene elhizni, vagy ha mar ugy alakult, le kene fogyni. Nem nyavajogni!"
Inkább beszólogatni nem kéne, merthogy kontraproduktív.

DFK 2013.07.08. 14:11:32

kedves posztoló! Igazad van, akinek nem tetszel, ne nézzen oda és kész! Éljenek a dagi csajok!

zsírmalac 2013.07.08. 14:14:07

@shitgun: Valóban sokan hivatkoznak betegségekre bizonyíték nélkül, de nem igaz, hogy minden esetben csak duma. Amíg nem volt benne részed, és nem tapasztaltad meg, mennyire megváltozik a szervezeted működése (rossz irányba) egy anyagcserebetegség hatására, ne akard megmondani, hogyan fogyjon egy pajzsmirigybeteg.

fat.acceptance 2013.07.08. 14:16:05

@zsírmalac: Ehhez egyébként hozzátenném, hogy fizikai betegségekre nem hivatkoztam soha, makkegészséges vagyok. Lelki betegségek legitim mivoltát azonban aki ne ismeri el, az egyszerűen nem empatikus.

zsírmalac 2013.07.08. 14:18:24

@shitgun: Az elfogadás nem helyeslés, csupán annyit tesz, hogy embernek tekintem a másikat. A túlsúlyosak bírálása kontraproduktív, nem győzöm hangsúlyozni.
Nem a fogyástól tanulják meg szeretni önmagukat, hanem előbb meg kell tanulniuk szeretni önmagukat (ennek árt a beszólás), és akkor természetszerűleg felébred bennük az igény arra, hogy odafigyeljenek a testük jelzéseire.

zsírmalac 2013.07.08. 14:23:48

@shitgun: A legkönnyebben az talál párt, aki jól érzi magát a bőrében. Nem egy duci van az ismeretségi körömben, aki igazi nyálcsorgatnivaló alfahímekkel fut.
Ezzel nem állítom, hogy "a" ducik jobbak/szebbek/okosabbak/vidámabbak, ilyenebbek meg olyanabbak (egyébként sem súlyosan elhízottakról van szó), mint a karcsú emberek, csupán azt, hogy az emberek (a férfiak is) azzal szeretnek együtt lenni, aki jó társaság.
Egy frusztrált ember nem az, akár karcsú, akár kövér.

zsírmalac 2013.07.08. 14:29:30

@gakomisz: Lehet, hogy nem a megfelelő orvost kérdezted. Sokan hajlamosak elintézni annyival, hogy "nezabájjáannyit", és nem küldenek el endokrinológiára, holott ha baj van, a kövérségnél súlyosabb következményei lesznek előbb-utóbb.

akut schizo effektív pszichózis 2013.07.08. 14:34:28

@fat.acceptance: a lelki betegségedre van bármilyen szakorvosi bizonyíték? mert ha nincs, akkor ez is csak puffogtatás..

Gazdagréti Jack Bauer 2013.07.08. 14:43:14

Kövér vagyok. A strandos dolgot úgy oldottam meg, hogy évekig nem jártam. Ennyi. Aztán rájöttem, hogy a balatoni strandolás tök jó dolog, éjjel, meg reggel hattól nyolcig. Full ingyenes, se parkolójegy, se belépő, se semmi, csak megfelelő strandot kell találni. Sötétben, korán reggel senkit nem zavar, ha egy medve/bálna van a vízben, mert a kutya sincs ott. Este tízkor gyakorlatilag üreg a strand, reggel hatkor meg csak az igazi stramm, 70 feletti bácsikák vannak ketten-hárman, akik nem lángos enni mennek a tópartra, hanem úszni. Ők nem fognak beszólni, se rosszallóan nézni. A cuccodat senki nem bántja, piszkálja, és a víz is sokkal frissítőbb, mint amikor hálóban rekedt halként csapkod körülötted egymillió ember. Nekem ez jött be, de a távoli(?) cél a fogyás és a kvázi normális testalkat. Addig marad a trükkös strandolás, mint alternatív megoldás.

gabcigirl 2013.07.08. 14:44:57

Valahol elég tragikomikus ez a blog. A szerzőjét "állítólag" nem zavarja az állapota, de minden szavából süt, hogy rosszul van magától és a helyzetétől egyaránt.

Fogyj le! Én pár éve több, mint 30 kg felesleget adtam le és 3-5 kg-nál több azóta se jött vissza. (az a plusz meg igazából észrevehetetlen.) Meg lehet csinálni, sok sikert hozzá!

fat.acceptance 2013.07.08. 14:47:24

@gabcigirl: Az értő olvasás úgy látom nem sok ember erőssége. Ha egyszer létrehozok egy blogot, hogy segítsen az önelfogadás felé vezető úton, akkor abból az tűnik ki, hogy elfogadom magam? :D Olvasd el pár hozzászólásom, esetleg a többi bejegyzésem. Én is fogytam már 30 kilót, de nekem minden visszajött, mivel nem tudtam akkor sem elfogadni magam.

fat.acceptance 2013.07.08. 14:50:06

@Gazdagréti Jack Bauer: Szerintem szarni kéne a bámulókra. :) Én is ezt próbálom elérni magamnál. Igenis kimegyek napközben is a strandra, mert jogom van élvezni a vizet és a napsütést a barátaimmal, ugyanúgy, mint a vékonyaknak. Csak nehéz sokszor elviselni a tekinteteket... De ezért kárpótolnak a barátaim, az ő támogatásuk, a víz, és a barnaság! Drukkolok neked, és ahhoz is, hogy ha szeretnél egyébként, akkor napközben is merj strandolni! Jogod van hozzá, az idióták ne korlátozzanak!

2013.07.08. 14:51:05

@fat.acceptance: azt ugye sejted, hogy a netről kukázott öndiagnózis mekkora nagy hülyeség?

Gazdagréti Jack Bauer 2013.07.08. 14:51:57

@fat.acceptance: Nekem ez így sokkal jobb, mint negyven fokban szívni:)

fat.acceptance 2013.07.08. 14:55:44

@Gazdagréti Jack Bauer: Rendben, ha tényleg élvezed, semmi gond! :) Örülök, hogy megtaláltad azt az utat, ami megfelelő. :)
@shitgun: A cikket egy pszichoterapeuta írta, doktori címmel. Nem hiszem, hogy baromságok lennének, egyébként is tudja mindenki, hogy ezek a depresszió tünetei... Szóval nem baromság.

Bueice 2013.07.08. 15:13:40

Óóóó.. volt ám itt minden, mellette és ellene :) Én egyet tudok, erre mindig is biztatom a hasonló problémákkal küzdőket: hozd ki magadból, ami a legjobb. Ha szép a szemed, akkor hangsúlyozd azt. A telt vagy, de szép a melled... egy profi melltartó, kicsit passzosabb blúz, plusz egy gomb kigombolása (és nem félreérteni, nem elmenni a kurvás stílus felé, csak szolidan, diszkréten, ízlésesen... és a szemek odatapadnak. Ha nagy ugyan a popsid, de karcsú a derekad.. hangsúlyozd! Bár... mondjuk az áldás, ha teltebb vagy az átlagnál, de van hozzá alakod :) És... talán ez az első: tessen mosolyogni, Sokat. Gyakorlatilag mindenkire :) És annyiban igazat adok a fogyókúrát preferálóknak és ajánlóknak, hogy igenis, te döntsd el (az össze esetleges hátrány ismeretében), hogy akarsz-e fogyni, és azt hogyan akarod megtenni. Nyilván nem vagy buta lány... de a döntés a tiéd :) Minden jót neked!

gabcigirl 2013.07.08. 15:20:36

@fat.acceptance:

Nap mint nap szövegekkel dolgozom, ráadásul ez az írás igenis azt a hangulatot tükrözi, amit megfogalmaztam.

Az viszont biztos, hogy a kövérség miatti beszólások, szájhúzogatások még valóban egészséges önbizalmú, pozitív önértékelésű embereknek (én ilyen voltam dagadtan is) sem tesznek kifejezetten jót, hogy finoman fogalmazzak. Pláne nem egy olyan embernek, akinek ezen felül is folyton baja van magával.

Szerintem ilyen blogposztokon vagy tájékozatlan vagy alapvetően mazochista hajlamú emberek kürtölik világgá a fájdalmukat, mert a komment-trollok menthetetlenül összerugdalják. Ha akkora a baj, akkor inkább pszichológust, mint netfelületet keress, mert az írásod alapján nem ártana. Legjobb szándékkal mondom.

Sussudio 2013.07.08. 15:45:17

@fat.acceptance:

Nem kell elítélni és nem is szabad. Ilyet soha nem mondtam.

afazekas 2013.07.08. 15:46:20

@emzéperiksz:
Mert még nem látták a narancsbőrös seggüket meg a nagyikarjukat...

akut schizo effektív pszichózis 2013.07.08. 16:02:20

@fat.acceptance: "Figyelem! Az oldalon található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik a szakszerű orvosi véleményt. "

fat.acceptance 2013.07.08. 16:16:41

@akut schizo effektív pszichózis: Rendben, de alapot azért adhatnak. Azért ha mind a 10 pont hosszú távon igaz rám, abban lehet valami, nem? :P

akut schizo effektív pszichózis 2013.07.08. 16:22:51

@fat.acceptance: akkor gondolom ezek alapján kezeled is a depressziódat. kicsit kockázatos - már maga az öndiagnózis is - de legalább valamit teszel ellene.

Szarazinda 2013.07.08. 16:23:22

Nem értem ezt a szájtépést. Fatacceptance csak annyit akar, hogy a nem kövér többség ne nézze le a túlsúlyosakat. Manapság tényleg van egy olyan vékonyságkultusz, ami nagyon komoly lelki kínokat okoz azoknak, akik kövérek. Annyi itt a kérés, hogy egy picit legyetek toleránsabbak. Olyan nagy kérés ez?

Simán leközhelyezitek a fogadd-el-a-kövérséget dolgokat, hogy önámítás, meg mittomén, de képesek vagytok a saját közhelyeiteket egyéni bölcsességként tálalni. Minden fejben dől el (tényleg?, amúgy nem), szedd össze magad, meg sportolj, élj egészségesen, ne zabálj, blablablablabla. Ezek persze cseppet sem közhelyek. A helyzet az, hogy nemcsak, hogy azok, de még csak nem is igazak. Mert, ha ilyen egyszerű lenne a helyzet, nem volna kövér ember. A lefogyásra való képtelenség mögött nagyon összetett dolgok állnak, lehet tisztán biológiai (a pszichiátriait is soroljuk ide) és lehet pszichés. Ráadásul a kövérség negatív egészségügyi hatásai is sokkal összetettebbek, mint azt a Díványon írják, az utóbbi évek kutatásai összetettebb képet mutatnak, mint, hogy túlsúly=korai halál, de ebbe most ne menjünk bele.

Végül pedig tényleg szeretném megkérdezni a normál alkatukra büszke, vagy azt természetesnek felfogó, és a kövéreket megszóló embereket, függetlenül attól, hogy maguk tesznek az alakjukért, vagy csak a természetnek lehetnek hálásnak (vagy pl. a kettő kombinációja), hogy vajon mindig, mindenben olyan faszagyerekek, mint a normál testsúly elérésében?

Mert mi van, ha az, aki olyannyira büszke arra a sok befektetett munkára, meg önuralomra, ami szerinte neki van, az vajon mi másra büszke még az életben. Mi van, ha mindezt az energiát másba fektette volna? Lehet, hogy kövérebb volna, de lenne egy phd-ja, vagy tudna +1 idegen nyelvet, amire kicsit kövérebben is legalább ennyire büszke lehetne.

Elképesztő ez a nálam az egyihazság hozzáállás, ami itt némely hozzászólásban tetten érhető, pedig csak arról van szó, hogy egy kövér ember azt kéri, tekintsétek már őt is embernek.

Mert mi lenne, ha én meg azért néznék le másokat, mert kevesebbet tanultak az életben, kevesebbet tudnak, mint én. Az, hogy ma épp a vékonyság divat, a tudás meg nem, kizárólag korszellem kérdése.

fat.acceptance 2013.07.08. 16:29:49

@Szarazinda: Köszönöm! Végre valaki! :) Erről van szó. Én pl. másodéves leszek a legjobb jogi egyetemen, erre elég büszke vagyok. :D De mégsem nézem le azt, akinek csak egy érettségije van, vagy annyija sem, vagy aki okj-t vagy főiskolát csinál/végzett.

fat.acceptance 2013.07.08. 16:30:26

@fat.acceptance: (és itt a "csak" természetesen idézőjelben, mert tényleg nem nézem le őket, na.)

Szarazinda 2013.07.08. 16:38:45

@fat.acceptance: nincs mit :-), de azért rajtam kívül is voltak itt elegen, akik támogatólag írtak, szóval ne keseredj el, vannak még normális emberek.

Akik meg undorodnak a kövérek látványától, és még ki is oktatják őket, azoknak egy dolgot kívánok: váljatok munkanélkülivé, és hallgassátok majd a gyönyörű testetekkel, hogy, hát talán többet kellett volna tanulni a konditerem meg a botoxkezelés helyett, de szedjétek össze magatokat, tanulni sosem késő (a kövérségről, az elfogadásról, és a toleranciáról sem).

fat.acceptance 2013.07.08. 16:49:31

@Szarazinda: Igen, nekik is köszönöm. :)
Az én részemről ilyet kívánni nem lenne fair a többi embernek, de azért.. :D

xtlight 2013.07.08. 17:58:51

Nem kell utálni a kövéreket, megbámulni, megszólni sem kell őket. Persze, fogadják csak el magukat, hordjanak haskidobós felsőt, és combfixet miniszoknyával, és minden rendben lesz az életükkel. Azt hallottátok, hogy a kövérek nehezebben kapnak munkát, viszont szívelégtelenséget könnyebben? És ez még csak egy olyan hátrány, ami miatt érdemes lenne lefogyni, és nem agyalni azon, hogy hogyan fogadd el magad.

fat.acceptance 2013.07.08. 17:59:42

@xtlight: Értő olvasásból egyes. Az elfogadás nem jelenti azt, hogy nem akarok változtatni. Az elfogadás a változtatás nulladik lépése.

fat.acceptance 2013.07.08. 18:00:50

@xtlight: A combfix pedig ronda. :D Egyébként arról hallottál, hogy a vékonyaknak is lehet bajuk a szívükkel? Stressz, elvárások, túl sok munka stb. A sok szívelégtelenségben meghalt sportoló? Pedig ők aztán sokat mozogtak...

Messzi Vetek 2013.07.08. 18:01:18

@fat.acceptance: nem mindenki olyan szerencsés, hogy úgy öltözik, ahogy neki tetszik. reméljük a te jövendő munkahelyeden nem lesz dress-code. én férfi vagyok uugyan, de 40 fokban is hosszú nadrágban járok, mert ez az előírás. mondhatnám, hogy leszarom, a főnökeim meg azt mondanák, hog yakkor csá.

fat.acceptance 2013.07.08. 18:03:15

@Messzi Vetek: A munkahely teljesen más kérdés, mint hogy az ember a szabadidejében, a barátaival például hogy öltözik... Egyetemre nyilván én sem megyek strandruhában.

Nick Leeson 2013.07.08. 18:04:24

Alapvetően SENKIT nem zavar egy strandon ha valaki kövér! Akkor válik cikivé, röhejessé, és szar dologgá, ha úgy öltözik mintha NEM lenne kövér!

Igen kedves posztoló! Te elvárod, hogy fogadjanak el. De TE NEM fogadod el, hogy egy kétrészes fürdőruhában, amiből kifolysz, baromi szarul nézel ki!!!!! Márpedig aki szarul néz ki, azt mindenhol megszólják! Ehhez nem is kell kövérnek lenni! Elég ha ápolatlan, vagy rongyos, vagy bármi egyéb gázos dolog van rajta. NEM A KÖVÉRSÉG SZÁMÍT ELSŐ SORBAN!

Sok mindent tehetnél ellene, de SEMMIT NEM teszel!
1. nem veszel fel gizdáknak való cuccokat! Ez már fél siker!
2. lefogysz. Ez már nehezebb, de ez adja meg a végső üdvösséget!

Mindezt úgy mondom, hogy mi a családban mind a hárman kövérek vagyunk! Én, a nejem, és lányunk is! Simán járunk strandra, és senki nem bámul ránk, nem szólogatnak be. Vajon miért?! MERT ÚGY ÖLTÖZÜNK, HOGY NE LEGYÜNK KÖZRÖHEJESEK!

ramirez7788 2013.07.08. 18:06:06

Én mondjuk a vékony csajokat szeretem, de inkább lennék egy kedves, és önmagával békében levő ducival, mint egy hisztis, önelégült vékony csajjal. Szóval kedves posztoló, jó úton jársz! Ne hagyd, hogy a komplexusos köcsögök - akiknek csak az számít, hogy valaki legyen már szerencsétlenebb, mint ők - lenyomjanak!
Öltözz csinosan, bátran és légy magabiztos. A közeg, amiben jelenleg vagy támogatni fogja, használd ki! Lehet, hogy jobban oda kell figyelned, hogy mit veszel fel, mint a gizdáknak, de semmiképpen ne a rejtegetés felé indulj el. Hajrá!

fat.acceptance 2013.07.08. 18:06:40

@Nick Leeson: Úristen! Miért kéne elfogadni, hogy bárkit a kinézete miatt megszóljanak? Ez elmebeteg, abnormális, hadd ne soroljam milyen hozzáállás. Én márpedig nem fogok a társadalomnak öltözni. Kétrészest veszek fel, mert barnulni akarok, szép a bőröm ha barna. :) És szeretem érezni a vizet. És akinek nem tetszik, ne nézzen oda. Milyen világban élünk, hogy normális bárkit is leszólni amiatt, ahogy kinéz? Én se szólok be a rongyosokra vagy bármi ilyesmire. Nem normális.

xtlight 2013.07.08. 18:07:33

@fat.acceptance: 100 komment után nem feltétlenül arra válaszolok, amit te írtál, már bocs. Örülök, hogy magadra vetted, mert te is csak hisztizel. 10-15 kg fogyás két bikini szezon között is simán belefér. Ha ennél több a túlsúlyod, akkor még fontosabb, hogy mielőbb elkezdj figyelni a kajára, meg az edzésre, picsogás helyett.

A kövérség és a szívbetegségek között egyértelműen kimutatták az összefüggést. A sportolóknál hírértékű halálok a hirtelen szívhalál, ami egész más, nincs előjele, nem tudják az okát.

Nick Leeson 2013.07.08. 18:15:07

@fat.acceptance: Ahogy gondolod! Azt fogadsz el amit akarsz.
lehet álmodozni, hogy nem számít a kinézet! De ez valójában soha sehol nem igaz! Mindenhol alapvetően számít az "Első benyomás". Márpedig az a kinézetből jön le! És itt nem arról van szó, hogy ki a kövér ki nem. Hanem arról, hogy ki tud saját lehetőségeihez mérten ízlésesen és csinosan öltözni! Egy olyan haskilógós felszerelés, amiből kifolyik egy 20 centis úszógumi sehol a világon nem elfogadott!
Erőlködni persze lehet...

Hangsúlyozom, hogy mindezt úgy írom, hogy én magam is kövér vagyok!!!!!

fat.acceptance 2013.07.08. 18:15:25

@xtlight: A túlzott, elővigyázatlan napozástól vagy szoláriumozástól meg bőrrákot lehet kapni. Sokan szoliznak. Ez mégsem kap akkora médiakampányt. Csak hogy egy példát említsek...

fat.acceptance 2013.07.08. 18:16:31

@Nick Leeson: Kényelmesebb belesimulni a társadalomba, elbújni előlük akár ruhába, akár egyrészes fürdőruhába, stb...
De én rohadtul nem akarok olyan világban élni, ahol oké bárkit megszólni amiatt, ahogy kinéz. Ez elmebeteg dolog.

betépett felhasználó 2013.07.08. 18:17:22

Jogod van hájas disznóvá hizlalni magad, mert kajálásban nem tudod hogy hol a megállj, mozgásban meg csak ezt ismered.
Jogom van Nemtetszésemnek utat engedni, bár egy fintor szintjén, ha ilyen önző tömött liba merényletet követ el a szépérzékem ellen.
Megférünk mindketten, nem? Csak kényszerből fogadj el bár annyira, amennyire nekem is muszáj bájos léted elviselni.
Amúgy tudjuk: kamu e szöveg az öntudatra ébredő bulimiásról.

xtlight 2013.07.08. 18:17:46

@fat.acceptance: Dehogynem, a csapból is ez folyik. A meteorológia is riaszt, ha extrém UV sugárzás várható. A kövérséggel kapcsolatban viszont túlsúlyba (sic) került az agyatlan angolszász polkorrekt viselkedés.

Nick Leeson 2013.07.08. 18:18:06

@ramirez7788: Szerinted a Posztoló önmagával békében van? Egy frászt!
Másokra tereli azt a balhét, amit saját magával kellene megvívnia!!!
Ha békében lenne, akkor nem érdekelné, hogy lefikázzák...

fat.acceptance 2013.07.08. 18:19:13

@Nick Leeson: Ja és a bikini strandra készül. És van a méretemben. Akkor talán csak hordhatom.. Alapvetően nem lóg ki a hasam öltözködésem során, de strandon hadd élvezzem már a környezetet (nap, víz) úgy, ahogy azt én akarom, anélkül, hogy bárknek az ízlésével foglalkoznék. Nem ők számítanak. Az számít, hogy én hogy akarok ott lenni. Napozva és érezve a vizet. Ez az egy, amiben tényleg magasról leszarom, mit gondolnak, most már. Ha bámulnak, persze, rossz érzés tud lenni. De azért is főleg, mert olyan világban élünk, ahol ez elfogadott... Hát rohadtul ne legyen elfogadott. Másokat ilyesmi miatt megalázni kurvára nem elfogadható.

fat.acceptance 2013.07.08. 18:20:32

@betépett felhasználó: Aki így gondolkodik, azzal nekem nincs mit kezdenem. Nem, nem jogos bárkit megbámulni a léte miatt. Ha nem tetszik, ne nézz oda!

fat.acceptance 2013.07.08. 18:21:14

@Nick Leeson: Nem vagyok békében, és szeretnék békében lenni, ezért érdekel és ezért undorít a sok idióta ember hozzászólása itt. A célom az, hogy végre békét találjak, és sok mondvacsinált indokkal meg akarják akadályozni akik ide írnak. Ennyi. :)

Semper Fidelis 2013.07.08. 18:21:31

Több mint 5 éve edzek. Gyúrom a vasat és néha nehéz. Télen is. Tudom ajánlani, persze nyafogni egyszerűbb mint minden nap megfogni a súlyzórudat.

fat.acceptance 2013.07.08. 18:22:18

@Semper Fidelis: Remek, csodás hogy tudod ajánlani. Tudod még mi a csodás? Rohadtul nem kértem, hogy ajánlgass nekem bármit. :)

Nick Leeson 2013.07.08. 18:22:29

@fat.acceptance: Ha annyira zavar, hogy beszólnak, akkor menjél olyan helyre, ahol van medence, adott esetben kibérelsz egy kis nyaralót, kis kerti medencével. És akkor baszogatás nélkül érzed a vizet! Nem olyan nagy összeg már ez sem!
Ne a világot fikázd, azért, mert makacs vagy! Ja, mindenki változzon meg, de Te nem fogsz. Bírom az ilyen kurvanagy önérzetet!

Nick Leeson 2013.07.08. 18:24:45

@fat.acceptance: Ha nem vennéd észre, és nem azzal cseszegetlek, mint itt a nagy többség! (sport, fogyás, stb.) Ugyanis rám is rám férne, de én sem teszem.
Én arról beszélek, hogy kövéren is lehet valaki ízléses, csak ehhez úgy kell öltözni! De neked ez sem megy. akkor?

fat.acceptance 2013.07.08. 18:25:42

@Nick Leeson: Hát nekem nagy összeg lenne eléggé. Nehogy már el kelljen bújnom a sok idióta miatt! Megint azzal van probléma, hogy az az alap, hogy jogos beszólni valakinek a kinézete miatt. KURVÁRA NEM JOGOS! Igenis változzon a világ. Mert az élni és élni hagyni elvét követem. Én se baszogatok senkit, ha nem jön be a fürdőruhája, nem nézek csúnyán valakire, aki számomra nem attraktív, nem avatkozom bele mások életébe. Ez a minimum, amit el kéne várni embertársainktól. Hogy hagyják békén a másikat, mindentől függetlenül. Ez nem önérzet, ez kibaszott normális gondolkodás. :D

fat.acceptance 2013.07.08. 18:27:58

@Nick Leeson: Menne. Van gyönyörű egybe részes fürdőruhám, imádom nézegetni magam benne. Ezért pl. ha Balatonon vagyok és ki kell ugranom a boltba, simán felveszem. De a strandot, a vizet úgy szeretem, ahogy, és nem fogok mások ízlése miatt ezen változtatni. Nem kell, nem elvárható, hogy valaki a mások ízlése, rosszhiszeműsége, undoksága miatt valamit máshogy tegyen az életében mint ahogy tenne. Nem lehet elvárni egy másik embertől, hogy úgy öltözzön, azt tegye, amit mi akarunk! Én sem várok ilyet mástól. Csak az alapvető toleranciát, ami benne kéne legyen mindenkiben.

Nick Leeson 2013.07.08. 18:32:04

@fat.acceptance: Hát akkor várd ki amíg változik a világ!!!! Kitartást hozzá! :)))
A köztes időben meg nyeld le a baszogatást! :)

betépett felhasználó 2013.07.08. 18:32:49

@fat.acceptance: nem én nézek oda, te tolod magad a képembe. Annak csak örülök h nincs mit kezdj velem. Magaddal kellene! S ha már a netről hizlalod az önbizalmad, figyel ide is: százak írták h csak mértékkel, s látom nehéz ezt megérteni. Nincs hangom, nem állok ki utcai zenésznek. Ronda vagy, minek csinálsz hozzá még reklámot is. Ez van, ezt főzted, ezt edd meg, de ne kínálj mást is belőle. Ilyen egyszerű. S most nem a dagi nondagi a téma, hanem a hivalkodó lelkisérült versus józan ész. Persze utóbbit képviseled te. Gondolod...na pá

Nick Leeson 2013.07.08. 18:35:13

@fat.acceptance: Bocs, de vannak alapvető társadalmi normák. Ezek hosszú évek, évtizedek, és évszázadok alatt alakultak ki. Ezeknek lehet megfelelni, és NEM megfelelni. Ha valaki nem akar megfelelni, akkor nem várható el a társadalomtól, hogy ők viseljék a következményeit. Ezt igenis annak az egyénnek kell viselnie, aki nem gondolja magára nézve kötelezőnek a normákat.
Ilyen egyszerű az egész! Bárki kilóghat a sorból! De a következmények MINDIG ŐT TERHELIK!!!

fat.acceptance 2013.07.08. 18:35:53

@betépett felhasználó: Undok ember vagy. Nem tolom jobban senkinek a képébe magam, mint bármelyik másik ember. Sőt. Mondhatnám, hogy te az undok megszólalásaiddal a képedbe tolod magad és hogy merészeled.

Viszont mivel kiderült, hogy mindenki ilyen intoleráns, én is az leszek, és borzasztóan sérteni fogom a szemeteket, mert erőt adtatok ahhoz, hogy feltegyek egy bikinis képet! Hurrá! Ha nektek jogotok van intoleránsnak lenni, ezek szerint nekem is. (Egyébként másra rondákat mondani a kinézete miatt intolerancia, az, hogy én a saját blogomba teszek fel magamról egy képet.. vagy hogy létezem, például az utcán vagy a strandon... Nos nem, az nem intolerancia.)

Nick Leeson 2013.07.08. 18:38:54

Egyébként meg, pl. Velencén voltunk pár hete. (mondom mindhárman kövérek vagyunk). Direkt nem az ingyenes "népstrandra" mentünk, hanem pár száz forintért/fő, a kempingben kértünk napi jegyet. Semmi tömeg, nem lógnak egymásba az emberek, és nem is bámulják annyian a kövéreket (pedig mi nem tangában voltunk).
Ez is egy módszer. És a víz ugyan úgy ott volt, meg a nap is...

Teragigamega lélek 2013.07.08. 18:40:26

Kedves posztoló,

Nem hiszem, hogy szabadna bárkit is megítélni a külső miatt. Csúnya dolognak tartom, főleg azt, amikor még úgy is néz valaki, főleg, ha be is szól.
De a túlsúlyos mivoltod elsősorban neked rossz, mert neked megy majd rá egyre több szervedre.

Az orvosok szerint a túlsúlyos emberek több, mint 98%-a csak saját magát okolhatja azért, mert sok zsírt halmoz föl. A maradék 1-2% az, akik valamilyen hormon- vagy egyéb problémáik miatt kövérek.

Szóval, ahogy itt már más is mondta: blogposztok helyett mozgás, minél több...!
Ne éhezz, egyél, ami jólesik (nyilván értelmes keretek között), de mozogj folyamatosan, minden nap.
Ehhez sok kitartást kívánok.

Sword 2013.07.08. 18:42:05

Már megint az elfogadás...
Elfogadni olyan dolgokat szokás, amin nem lehet változtatni, amiről nem tehet az illető. Ha valaki kövér, arról ~95%-ban csak ő tehet és csak ő változtathat rajta.
A maradék 5% aki tényleg valami betegség/születési rendellenesség miatt kövér. Őket el lehet fogadni, a többit nem tudom.
Ha nem tetszik változtass, ha nem zavar, akkor meg nincs miről beszélni.

betépett felhasználó 2013.07.08. 18:46:36

@fat.acceptance: Sajnálom, de innentől kezdve le vagytok szarva! Ha nem tetszik, ne nézz oda. Semmi nem kötelező.
Ezt te írtad a posztodban!
Tolerancia, mi?)

Manókám, kész a vacsi, tessék belakni...

Ja, bántanak soraim? Szuper! Erőt adnak? Még szuperebb! Netán nem tetszik? Leszarom, ahogy te is e témában többségi véleményen levőket. Van ez így)) úgy hívják h VALÓ VILÁG! AZ IGAZI) csók és jó a fotód. Műfajon belől, persze...

csodalámpa 2013.07.08. 19:17:23

hát.....sajnos én is hízékony vagyok, plusz a sportoló múltam is bejátszik - abban is, hogy viszonylag rövid idő alatt el tudom érni a versenysúlyom, és abban is, hogy nem iktathatom ki a sportot az életemből, még minimálisra visszavett kajával sem, mert akkor villámgyorsan szaladnak fel rám a kilók. A sporttal nincs bajom, imádok mozogni, de sajnos vannak élethelyzetek, amikor nem tudsz napi 1-1,5 óra edzést a napjaidba illeszteni.....én elfogadtam, hogy ez van, elfogadtam, hogy el kell felejtenem a magas szénhidrát és cukortartalmú ételeket (szerencsére nem vagyok édesszájú), de igenis bárki bármit mond, vannak hozzám hasonló alkatú emberek, akik csak nagyon komoly odafigyeléssel és önuralommal tudnak normál testalkatúak maradni, és én emiatt nem vetek meg senkit, aki erre nem képes. Azt gondolom, hogy ez fejben dől el, nekem is voltak rosszabb időszakaim, amikor a 170 cm-s magasságomhoz elértem a 100 kg-t (nb. 67-70 kg-san 36/38-as a konfekció méretem, mert sportmúlt miatt eléggé izmos vagyok), de én soha nem éreztem jól magam kövéren. Fizikailag. Nekem ezt semmilyen propagandával nem lehet eladni, nem jó 100 kilósnak lenni, ha elfogadom magam úgy akkor sem. Nem vagyunk egyformák, nem működik ugyanúgy az anyagcserénk, nekem egy kollégám kb 5-6* annyi kalóriát eszik meg, mint én, és mégis 1 g túlsúly nincs rajta, én meg a töredékét eszem, de ha nem sportolok, akkor hízom, pedig se kenyér, se tészta, se cukros dolgok. Ez van, lehet rajta rinyálni, de ezen nem tudok változtatni. Bevallom, engem frusztrálnak az igénytelenül öltözött kövér emberek, bár bántóan, bunkón soha nem léptem, és nem lépnék fel velük szemben, de nálam ez kb ua kategória, mint mikor valaki nagyon igénytelenül csövesen vagy kurvásan öltözik, rá is ugyanavval a szemmel nézek.

chocco channel 2013.07.08. 20:27:48

Eloszor is:nem bantani szeretnelek mi tobb egyetertek azzal,h nem kell megjegyzeseket tenni molett emberekre.En 55 kilo vagyok,de kamaszkent 78 voltam szoval tudom milyen daginak lenni,utalni a strandot,milyen az amikor a kanikulaban osszeer a ket combod...iszonyat:-))Viszont Apu kozolte h dagi vagyok es elvitt futni...egy evvel kesobb mar csak 60 kg voltam es 20 eves korom ota 55 kg vagyok es ezt tartom (11eve).Nem gond ha valaki pufi az viszont igen h ehhez haspolot vesz miniszoknyaval es mindenfele olyan ruhadarabot amivel feltuno lesz (plusz tok elonytelen).Ha valami/valaki feltuno azt megnezik,es ha az illetot ez zavarna,akkor nem oltozne feltunoen:-)Se veled,se a vilaggal nincs baj csak fogadd el h nem a rubens-i korban elunk ezert az emberek nem rajonganak a pufi nokert.Ha ez zavar,akkor fogyas:-)

na4 2013.07.08. 20:34:47

Hülye. Ahelyett, hogy önreklámozod itt magad, fogyj le hájpacni.

random guy 2013.07.08. 21:02:48

Gusztustalan a kövér emberek egoizmusa, ahogy szinte büszkék a saját kövérségükre.

Aki ahelyett, hogy lejárni sportolni valamit, és diétázna (nem koplalás, alacsony kalóriás diéta), inkább blogol arról, hogy miért is kell őt elfogadni így, az igazán gyenge jellem.

Nagyon kevés ember kövér betegség miatt, a többség egyértelműen a rossz táplálkozása miatt az, amin egy kitartó ember minden esetben változtatni tud.

A genetika természetesen szerepet játszik, de annyiban, hogy kitartóbb munkával lehet elérni az eredményeket - ez az ember jellemét is fejleszti, úgyhogy fel lehet pozitívan is fogni, a kemény munka gyümölcsének édesebb az íze.

Jokerpofa 2013.07.08. 21:08:09

@betépett felhasználó: Ez messze van az előnyös öltözködéstől, nem csodálom, hogy kapja az ívet.

hot-spot (törölt) 2013.07.08. 21:23:11

Szerintem mindenki úgy raktározza a zsírját,ahogy jólesik neki.
Van aki bödönben tartja a spájzban és van aki szereti övtáskaként hordani.

lujzika666 2013.07.08. 21:39:28

Elfogadás.... saját magunk elfogadása és a többi ember által történő elfogadás... Az igaz, ha az ember a saját bőrében jól érzi magát, az látszik a tekintetén, a mosolyán. Én már közeledem az 50-hez, arányosan vagyok telt (nem kövér, szerintem) de voltam 183 cm-hez 66 kg-os is 20 évesen. Engem mindig a magasságom miatt néztek meg akkor is, amikor manöken alkatom volt. És rosszul éreztem magam. Még ma is megnéznek emiatt, de már nem érdekel... Békébe kerültem magammal, és ez látszik is a pozitív gondolkodásomon, a kisugárzásomon. Bár az is igaz, hogy az öltözködésben az előnyöset helyezem és helyeztem előnybe
mindig. Az a plusz 18 kg-ot pedig igyekszem ledolgozni: az egészségem miatt :)

fat.acceptance 2013.07.08. 22:51:36

@hot-spot: Ezért már megérte felkelni... Pff. Szánalmas :))

fat.acceptance 2013.07.08. 22:52:44

@na4: Ahelyett hogy hülyeségeket dumálsz, fogd be, idióta. :) Na, jobb?

@random guy: Nem vagyok egoista. :) Csak szeretném szeretni magam. HÚÚÚÚÚÚÚ, bűnös ember vagyok. Szerintem az undorító amit te itt leműveltél, okádnom kell. :)

fat.acceptance 2013.07.08. 23:04:11

@chocco channel: Értékelem a jóindulatot, de... nem rajongani kell értem, hanem békén hagyni, nem megbámulni. És továbbra is tartom, hogy megbámulni valakit bármi különösebb ok miatt, taplóság. Meglehet mindenkinek a véleménye - úgy, hogy a másikat azzal ne sértse. Értelmes ember amúgy sem foglalkozik egy szembejövő vagy mellette ülő kinézetével, ha meg már igen, akkor legyen annyi gógyija mellé, hogy nem adja a tudtára.

Shopping 2013.07.08. 23:04:52

miután elfogadod a TÉNYT, miszerint az embernek NINCS szüksége CUKORRA, egész könnyen lemondasz róla.

Ami a gyümölcsökben van, pont elég.

Ne egyél csokit, kekszet, süteményt, ne igyál mást csak vizet, és meglátod nem csak pólóban mersz majd strandra menni.

fat.acceptance 2013.07.08. 23:10:33

@Shopping: Nem eszem egyiket sem. De iszok például teát. Bumm. Azta. Ja és nem csak pólóban merek strandra menni, bikiniben szoktam járni, sőt ha a strand melletti boltba megyünk, akkor csak egy kis szoknyát veszek fel hozzá. :)

fénycsepp 2013.07.08. 23:10:40

Arról senki sem beszélt, hogy miért nézi viszolyogva a kövér embereket: nem arról van szó, hogy ilyenkor iszonykodunk aztán megkönnyebbülunk, hogy de jó, hogy nincs rajtunk folosleg? Nekem bizony, amikor elhízott embereket látok, az jut eszembe, hogy jaj de jó, hogy én nem vagyok az:)
Voltam mar pár strandon életemben, de soha nem hallottam, hogy valaki megszolta volna a kövér strandolokat...

fat.acceptance 2013.07.08. 23:12:24

@fénycsepp: Egs. Rossz hír: még lehetsz te is az. Sok sikert!

fénycsepp 2013.07.08. 23:29:42

Én is szeretek enni, édes szájú is vagyok, de soha nem voltam több 66 kilónál. 36 éves vagyok, és ha rajtam múlik, sosem leszek kövér, és soha nem fogok miniszoknyat hordani, mert nem all jol.

fat.acceptance 2013.07.08. 23:30:36

@fénycsepp: Nem tudod mit hagysz ki. :) Isteni a miniszoknya. :)

emzéperiksz 2013.07.08. 23:51:58

@fénycsepp: Nézd, én sosem voltam kövér, sőt kifejezetten a legcsinosabb top 5 százalékba tartozom a strandon közel a 40-hez is, de sosem éreztem, hogy "hű de jó, hogy nem vagyok kövér" pusztán a kinézet miatt.
Ami engem aggaszt a kövérségben, az tényleg az eü-vonatkozása. Volt egy kollégám, 45 éves lehetett (60-nak nézett ki), 135 kiló volt 170 cm-hez, és folyton beteg volt, havi 20-25 ezret költött csak gyógyszerekre, amelyek olyan betegségeket kezeltek, amelyek összefüggésben voltak az elhízással.
Magas volt a cukra, a koleszterinje, volt, hogy a mentő vitte el nyáron a melóhelyről a vérnyomása miatt. Na, ez baj, nagy baj. Ilyenkor mindig megijedt, és fogyózott, egy-két hónap alatt leadott 10-15 kilót, aztán feladta, és visszahízott...
Állandóan kórházban van, évente több hetet tölt így, dolgozni sem tud, mindenhonnan kirúgják a betegségei miatt, amelyek szoros kapcsolatban állnak az elhízással, és amelyek miatt nem jó munkaerő. Nem vagyok biztos benne, hogy megéri az 50-et, ami azért nem sok :(
A túlsúlyos emberek mindennek ellenére lehetnek nagyon értékesek, szuper tehetségesek, sőt vonzóak is. Nagyon sok férfit ismerek, akik kifejezetten szeretik, ha egy nőn "van mit fogni". A génekben az van kódolva, hogy egy nő akkor vonzó, ha vannak rajta zsírpárnák, és ezt nem tudják a férfiak kimosni az agyukból. Főleg a stresszes munkakörben szeretik nagyon a teltebb nőket, jól kereső, jó külsejű, menő menedzserek, bankárok választanak inkább teltkarcsú párt maguknak, mint vékonykát. Ezek tények.
Szóval igen is van létjogosultsága annak, hogy valaki telt legyen nőként, egyre azonban vigyázni kell: kóros ne legyen a súlytöbblet.

Kilimcs 2013.07.31. 18:41:34

Hova jársz strandra ahol megszólnak?? Én voltam véknyan, kövéren mindenhogy bikiniben . (ok legnagyobb súlyom 72 kiló körül volt asszem.. de tekintve hogy 150 centi vagyok, igazán szép darab voltam) Nekem sose szólt be senki!! lehet mert pontletojtam ki hogy néz ki??

ne foglalkozz annyit a súlyoddal, meg a külsővel .. az sokat lendít. akkor meglátod mások is kevesebbet fognak vele foglalkozni.

Élj!! ennyi az egész. akkor is ha nagyon egyszerűnek hangzik

fat.acceptance 2013.07.31. 19:05:00

@Kilimcs: :) Igyekszem, igyekszem. Egyébként nem specifikusan egy helyre járok, sok strandon voltam már, kb a fele volt az, ahol előfordult ilyen. De pl. Agárd a legjobb hely ilyen szempontból.

csokosszaju 2017.08.30. 03:52:56

a fintorgók tehetnek egy szívességet, ennyi
süti beállítások módosítása