Sziasztok!

Ahogy a blog címe is mutatja, a blogom célja a kövérség elfogadásának elérése. 

Ez még számomra is egy hosszú út, sajnos kicsit megtépázott a társadalom e téren. DE! Úgy éreztem, ha indítok egy blogot, ahol leírom az élményeimet, a küzdelmemet és igyekszem bátorító tartalmakat keresni, létrehozni, akkor sikerülhet a hőn áhított cél elérése. Azért hoztam létre a blogot, hogy ezt a fejlődést dokumentálni tudjam, illetőleg remélem, hogy esetleg sorstársakkal is összehoz a bloguniverzum. 

Igazán megelégeltem azt hogy a társadalom empátiát nélkülöző személyei hatással legyenek rám. 

A depresszióból egy kiút van: felállok, és végre szeretni fogom magam. Mint ember, mint nő egyaránt...

Az utamon pedig remélem sokan csatlakoznak, sokaknak tudok segíteni, akik hasonló cipőben járnak, és közösen felépíthetjük azt, ami számomra még messze van: a teljes önelfogadást. 

A bejegyzés trackback címe:

https://embracethefat.blog.hu/api/trackback/id/tr25384578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Marcielone 2013.06.30. 15:49:39

Oh yeah! More more more

hubert 2013.07.07. 22:12:27

A probléma ezzel az egésszel az, hogy te nem tudod elfogadni magadat és a megváltást kívülről várod. Még ha az ideális esetben mindenki el is fogadna akkor is ha te nem tudod elfogadni magad, szarul fogod érezni magad a bőrödben. Ha szempontot váltasz és megvizsgálod, valamelyik népszerűbb csajt neki is biztosra veszem, hogy van olyan dolog az életében amit nehezen vállal fel (pl diszlexia, kicsi mell, pöszeség, kancsalság, stb) A lényeg itt azon van, hogy értékes és szeretre méltò embernek tartod magad, vagy nem. Ha nem, akkor soha nem fogod tudni elfogadni magad és másokis nagyon nehezen fognak. A világon mindig fogsz olyan emberrel találkozni aki nem fog elfogadni olyannak amilyen vagy. A kövérséggel kapcsolatban két lehetőséget látok: 1. Lefogysz és élvezed a vékonyság előnyeit (sok munka és szenvedés) 2. Elfogadod magad kövéren és lemondasz az első opció előnyeiről. (te most jelenleg mindkettőt szeretnéd, pedig ez lehetetlen) Mindenesetre javaslom, hogy keress fel egy pszichológust akivel át tudod beszélni ezt az egészet. Másrészről ne felejtsd el, hogy nem egyedi a problémád rengetegen tudnak neked segíteni. Ez viszont rólad szól és csak te dönthetsz. Sok sikert!

siskalaszlo · http://vulgarian.blog.hu 2013.07.11. 11:22:00

Bátor vagy, hogy elindítottad a blogot. Szerintem nagyon erős jellemed van, ha bírod a magyar kommenteket.
Nekem is voltak súly problémáim :)

fat.acceptance 2013.07.11. 11:24:54

@siskalaszlo: Nem mindig bírom jól, az biztos, de valahol ezek is erősítenek. Mivel a világ mindig genya lesz, jobb, ha megtanulom ezt kezelni. :) Az út része ez is.
süti beállítások módosítása