fat.acceptance 2013.07.10. 02:38

inspiráció

Sziasztok!

Ez a bejegyzés vidámabb dolgokról fog szólni. :)

Összeállítottam egy kis listát arról, hogy kik vagy mik inspirálnak arra, hogy fogadjam el magam, és ezekről, róluk írok.

Videoklip kategórában szó lesz Mika Big Girl (You Are Beautiful) című zenés videójáról. Dal kategóriában Caitly Crosby számáról, az Imperfect Is The New Perfectről írok. A személyek közül elsőnek a Big Hips Red Lips nevű divatblog készítőjéről teszek közzé néhány képet, és írok a divathoz való hozzáállásáról. A filmek közül pedig a Hajlakkot választottam témának a mai bejegyzésbe.

Ilyen írásaim lesznek, mindig más személyekkel, filmekkel, videókkal stb. :)

1. Videoklip: Mika - Big Girl (You Are Beautiful)

A szám hátteréről annyit, hogy egyszer Mika Los Angelesbe repüléskor tévénézés közben meglátta egy műsorban, hogy van egy úgynevezett The Butterfly Lounge nevű szórakozóhely, amely az első olyan klub volt, ami kifejeztten a ducibb nők találkahelyének számíthatott, amolyan ducibár. Jó lenne itthon is egy ilyen. :) Miközben nézte a műsort, elkapta az érzés, hogy neki márpedig írnia kell ezekről a csodálatos nőkről egy dalt! Így is tett, pár héttel később pedig fel is vették a számot. 2007-ben készítették a videót, amiben kerekded nők társaságában Mika vidáman táncol az utcákon. Fokozatosan nő a színes tömeg, Mika az utcán megjelenő duci nőkkel is táncikál, és a végén színes esernyőket nyit ki mindenki, ami szerintem rendkívüli módon utal a sokszínűségre, és hogy milyen szép, hogy sokfélék vagyunk. A klipben egyébként voltak vékony lányok is, akik támogatásukkal jelezték, hogy igen, szerintük is szépek a ducik is. A szám is javarészt erről szól. Valamint, hogy bár néha egy ducibb úgy érzi, mikor belép valahova, hogy aggódnia kell a súlya miatt, hoy kilóg a többi ember közül... NEM! Valójában nem kell ezzel foglalkoznia, szép és szeresse magát úgy, ahogy van.

Íme a videó:

https://www.youtube.com/watch?v=yDSK91mUNLU

Néhány kép koncertekről:

http://www.butterflylounge.com/images/MIKA/MikaDivineLoLo.jpg

http://newsimg.bbc.co.uk/media/images/44068000/jpg/_44068056_mika_pa.jpg

http://farm2.static.flickr.com/1273/792216564_0ffd10db54.jpg?v=0

http://i655.photobucket.com/albums/uu277/LovelyDiva86/Mika/MikaKiss.jpg

http://farm1.static.flickr.com/220/505715969_d408a83bfd.jpg

Már csak annyit tennék hozzá, hogy nagyon remélem, idén a Sziget Fesztiválon is előadja ezt a számot és utána tudok vele fotózkodni. ;)

2. Dal: Caitlin Crosby - Imperfect Is The New Perfect

Oké, hát ez az egyik kedvenc számom! :) Sok nehéz percet szépített már meg. Caitlin Crosbynak a hangja is megnyugtató, nem is szólva arról, amit énekel! Arra próbál tanítani minket, hogy nem muszáj belesimulni az átlagba. Nem kell tökéletesnek lenni, sőt, ő sem akar! Nem akar olyan lenni, mint a hibátlan szépségek.Nem szabad bedőlni a társadalmi normáknak és elvárásoknak, elég, ha valódiak vagyunk. Nem éri meg feladni önmagunkat azért, amilyenek nem vagyunk. Ahogy a cím is mondja, a nem tökéletes az új tökéletes. :) Szeretnünk kell a testünket, mert a miénk, és már ezért tökéletes, tehát nem hagyhatjuk, hogy bárki mást hitessen el velünk. Egyébként pedig a belső értékek, amik igazán számítanak. Akinek az ad örömöt, hogy vékony, tökéletes, vagy bármi ilyesmi, arra még nagyon rossz idők várhatnak, elvégre semmi nem tart örökké. Énekel arról is, hogy a médiának milyen hatása van az önképre: elérhetetlen alakokat tárnak elénk, hogy azt higgyük, csak akkor lehetünk sikeresek, ha úgy nézünk ki. Erre mondja ő, hogy márpedig ezt leszarja, és nem kell összehasonlítgatni magunkat bármilyen irreális, média által sugárzott képpel. Hamisak. Sokfélék vagyunk, sok méretben, és mindenki úgy jó, ahogy van! Akár a (nagyon) vékony, akár a kövér. Emberi lények vagyunk, szépek. Mindenkiben van valami értékes és nem egyféle szépség létezik, minden ember szép valamiért - valamiért, ami önmaga. Egyediek és utánozhatatlanok vagyunk, és így értékesek. Tökéletes ez a szám. :) Hallgassátok, ha rossz kedvetek van bármilyen idiótától, aki azt mondja, nem vagytok szépek és/vagy elfogadhatók, értékesek! Ne rájuk hallgassatok, hanem a barátaitokra, a családotokra, és természetesen Caitlin Crosbyra. :))

Link a számhoz:
https://www.youtube.com/watch?v=nPxY80-DV4E

3. Inspiráló személy: Big Hips Red Lips blog - Sarah Anne

Sarah Anne 24 éves, kanadai, és mindene a divat. Emellett szereti a történelmet, élvezi idézetek gyűjtésével tölteni szabadidejét. Blogját nem csak azért indította, hogy a divat kreatív világán keresztül kifejezze érzéseit, gondolatait, hanem azért is, hogy azokhoz szóljon, akiknek alacsony az önbecsülésük. Küldetésének érzi segíteni az ilyen embereken, mert tudja: sok fájdalom és könny övezi az önelfogadáshoz vezető rögös utat, és ebben támogatólag szeretne fellépni.

A rendkívül szimpatikus hölgy bemutatása után néhány képét és hozzájuk fűzött mondandóját osztom meg. Tanulságos! :)
(Az egyetlen problémám, hogy sokkal-sokkal jobb ruhákat lehet kapni ekkora méretre arrafelé... Bezzeg itthon alig van normális ruha.)

a, http://farm9.staticflickr.com/8232/8549894532_0c70230103_b.jpg

Imádom a színeket, intenzív, és a póló átlátszósága magabiztosságot sugall. Nem rejti el a formáit, a hosszú szoknya pedig elég divatos mostanság.

b, http://farm9.staticflickr.com/8229/8448492078_ef3be864da_b.jpg

http://farm9.staticflickr.com/8213/8447402005_eaeeca2fe3_b.jpg

Ez az összeállítás egyszerű és nagyszerű. A zoknik pedig nagyon cukik. :) És nem fél megmutatni egy szűk szoknyában a hasát! A hölgy egyébként modellkedik.

c, http://farm9.staticflickr.com/8062/8219995381_025b454b67_b.jpg

Wow, szóval a magasított derekú nadrág sem tabu többé! Nem érdekli, hogy néhány ember esetleg nem ért egyet a viselésével, a legfontosabb az, hogy igazán vonzónak érezte magát benne, kényelmes viselet és alig várta, hogy kimozduljon a lakásból, és megmutassa magát. Elvégre szépen felöltözni mindig nagy löketet ad az önbizalomnak. Azt tanácsolja, hogy viseljük, amit szeretnénk, és érezzük jól magunkat összeállításunkban. Elvégre megérdemeljük!

d, http://4.bp.blogspot.com/-ShU1NZ-9yCg/UJEskrisl4I/AAAAAAAAAoU/fsroZqH81uU/s400/tumblr_mcm6jiTagZ1rpe1wmo3_1280.jpg

Ez pedig egy szép halloweeni összeállítás. Igazán szexi ez a bőrruha. :D

e, http://farm9.staticflickr.com/8284/7677873350_e1841a01c2_b.jpgú

A másik kedvencem ez a napraforgós hajpánt. A magasított derekú nadrágról már ugye beszéltem, de ez a fekete felsőhöz virágos hajpánt remekül néz ki... Elegánsan hétköznapi! A hajpánt miatt inkább csak hétköznapokon tudnám elképzelni, de azok közt az elegánsabb vonalat képviseli az egész összeállítás.

4. Film: Hajlakk

A 2007-ben készült film alapjául a 2002-ben bemutatott Broadway musical szolgált, ami pedig az 1988-as film adaptációja. A marylandi Baltimore-ban játszódik a film, 1962-t írunk.


SPOILER

A Hajlakk egy ambíciózus és duci tinédzserről szól, aki a helyi táncos-énekes délutáni tévéműsorba szeretne bekerülni, mikor válogatót rendeznek. Tracy Turnblad életét a műsor és egyben gimnáziumuk üdvöskéje (Amber), valamint annak anyja (Velma von Tussle) igyekszik megkeseríteni. Mikor Tracy jelentkezik a műsorba, Velma egyszerűen kiszórja őt a súlya miatt, valamint az integráció melletti állásfoglalásáért (a feketék akkoriban csak a négernapon táncolhattak). A válogatón azonban a show műsorvezetőjét (Corny Collins) lenyűgözi Tracy tánctudása, így beveszi a csapatba. Nap napot követett, Tracyt szponzorálja a helyi duci divat vezetője. A csapat szépfiúja (Link Larkin) megkedveli, amire Amber, mint a barátnője, nem néz jó szemmel. Főleg akkor nem, mikor a feketékkel egy buszon utazva elmegy táncolni velük. Úúúú! Ez aztán a borzalom.
A Miss Hajlakk választás a következő jelentősebb pont, amit nem kis kalamajka előz meg. Velma von Tussle elintézi, hogy a négernapot teljesen eltöröljék, amit Tracy nem hajlandó elfogadni, így első sorban vonul fekete barátaival a szegregáció elleni tüntetésen. Nagyon szép jelenet, megható zenével. A tévécsatornához érve azonban rendőri sorfallal találják szembe magukat, a tüntetőket letartóztatják, de Tracy elmenekül, és legjobb barátnője (Penny Pingleton) elrejti a pincében. Amikor erre a bigott keresztény édesanyja rájön, kihívja a rendőrséget, Penny és Tracy pedig elmenekülnek Penny újdonsült szerelmével, (az egyébként néger) Seaweeddel.
A Miss Hajlakk választás szokás szerint Amber megválasztásával érne véget. Azonban ekkor Tracy leereszkedik a levegőből egy trónuson (előzetesen egy gigahajlakkba rejtve az őrök bevitték, természetesen tudtukon kívül), és a film ikonikus zenéjére (You Can't Stop The Beat) kezdetét veszi a finálé. Tracy perdül táncra elsőként, majd anyja és a kis Inez, a fekete csodalábú leányzó követi. Kijelentik, hogy a Corny Collins Showt innentől kezdve integrált, fekete-fehér műsorrá teszik. Inez nyeri meg a Miss Hajlakk versenyt, Tracy és Link Larkin szerelme pedig végre egy csókban teljesül.
Az egész film üzenete az, hogy bár túlsúlyos a kislány, rendkívüli tulajdonságaival, tánctudásával, és belső értékeivel mindenkivel megszeretteti magát, sikeres lesz, eléri a céljait. Nem is beszélve arról, hogy az iskola legjobb pasija esedezik kegyeiért. :D Aranyos, vidám és nagyon inspiráló film. Ajánlom mindenkinek, ha szeretne egy jót táncolni a tévé előtt remek zenére. :D 
Íme, a finálé videóban. Zseniális!
https://www.youtube.com/watch?v=K54VMAmjNSk

Remélem élveztétek a bejegyzést és vidámságot okoztak nektek is. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://embracethefat.blog.hu/api/trackback/id/tr325398399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hangucika Gimbiya 2013.07.18. 21:26:08

Itthon is van ilyen hely, ha nincs is kimondottan duci találka helynek hivatalosan kinevezve, mégis az... Úgy hívják, hogy Savannah Club (Dohány utca).

Hangucika Gimbiya 2013.07.18. 21:33:39

uhum, leginkább külföldi pasik (afrikai, néhány közel-keleti) látogatják, akiknek bejönnek a duci lányok, így egy csomó nőiesebb lány megy le oda, pont ezért. (nekik van lent a legnagyobb sikerük)

fat.acceptance 2013.07.18. 21:35:48

mondjuk gondolhattam volna a nevebol :D:D

Hangucika Gimbiya 2013.07.18. 21:38:33

jaja :D egyszer voltam lent, a legjobb hely Mo-n önbizalom turbózásra:)) ahogy nézem a képeidet, körülrajonganak majd ott a pasik, ha lemész egyszer!

fat.acceptance 2013.07.18. 21:43:42

ezer koszonet a helyert :D mihamarabb megnezem :D

Hangucika Gimbiya 2013.07.18. 21:55:19

nagyon szívesen :))) majd írj beszámolót, hogy hogy tetszett!!!

fat.acceptance 2013.07.18. 21:59:16

rendben :))) ha olyan jol sul el, talan kulon bejegyzest is irok rola :D

Hangucika Gimbiya 2013.07.18. 22:04:45

de jóóóó:))) képekkel :)))

fat.acceptance 2013.07.18. 22:18:59

fotozzam le magam az osszes pasival aki elhiv tancolni? a kamerasom elfaradna :DDD

Hangucika Gimbiya 2013.07.18. 23:53:01

elég lesz csak a legjobbakkal ;)

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2013.07.19. 19:26:22

En, afrikai ferjjel rendelkezo szemely ezt csak megerosithetem, az afrikaiak tenyleg nagyon szeretik azokat a lanyokat, akiken van mit fogni :). Bar sosem jartam a Szavannaban, mert nem Magyarorszagon lakunk, de hallottam mar rola. Azert ovatosan...! :)
süti beállítások módosítása